ΒΙΝΤΕΟ-Ξεκίνησε το «blame game» για τις κάλπες

ΒΙΝΤΕΟ-Ξεκίνησε το «blame game» για τις κάλπες

 

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Εκλογικό παιχνίδι με επίκεντρο τον Κάρολο Παπούλια ξεκίνησε από χθες και επίσημα με τη συμμετοχή των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα δείχνοντας ότι η χώρα οδεύει ολοταχώς στην επανάληψη της περιόδου Καραμανλή – Παπανδρέου όπου ο τελευταίος με όχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πίεζε πολύ νωρίτερα για κάλπες ξεκαθαρίζοντας τότε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές.

Μετά το «χρησμό» Παπούλια, η Προεδρία της Δημοκρατίας αναγκάστηκε να διευκρινήσει ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του, ωστόσο, το παιχνίδι είχε ήδη ξεκινήσει αφού η Κουμουνδούρου έσπευσε να ζητήσει επίσημη διάψευση από την Ηρώδου Αττικού στα σενάρια που κυκλοφόρησαν στον τύπο μετά τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Και ενώ ο Αντώνης Σαμαράς στην ευρωβουλή θέλησε να πείσει τους εταίρους το ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και θα εξαντλήσει τη θητεία της, η δήλωσή του χθες βράδυ έξω από τα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός έβαλε στο τραπέζι το σενάριο των εκλογών το 2015 στο πλαίσιο της στρατηγικής που θέλει τη ΝΔ να χρεώνει στον Τσίπρα το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ίδιος έσπευσε να επαναλάβει ότι στόχος του είναι οι εκλογές να γίνουν το 2016.

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά έγινε ουσιαστικά σε απάντηση των όσων είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εμμέσως περιέγραψε τον απότατο χρόνο ζωής της κυβέρνησης αφού ξεκαθάρισε πως «Πρόεδρο της Δημοκρατίας επόμενο θα εκλέξει η Βουλή στην οποία θα έχει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο και τις πολιτικές της καταστροφής» όπως σημείωσε καθιστόντας σαφές ότι σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα γίνουν τον Φεβρουάριου του 2015 αν και στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα αντέξει μέχρι τότε και θα αναγκαστεί να οδηγηθεί σε κάλπες πολύ νωρίτερα.

Στο Μαξίμου υπάρχει προβληματισμός για το κλίμα εκλογολογίας που αρχίζει να καλλιεργείται γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θεωρώντας ότι το τελευταίο που θα ήθελε τώρα η κυβέρνηση στην τελική ευθεία προς τη λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας που θα επηρεάσουν εταίρους και αγορές. Υπάρχουν ωστόσο και αυτοί στο «γαλάζιο» στρατόπεδο που θεωρούν ότι ήταν μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τόσο νωρίς και τόσο απόλυτα με προοπτική τις πρόωρες εκλογές και αυτό, όπως πιστεύουν, σε βάθος χρόνου θα γυρίσει μπούμερανγκ στον Αλέξη Τσίπρα -καθώς σε όλες τις μετρήσεις οι πολίτες αν και πιστεύουν ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές εντούτοις στην πλειονότητα τους, δηλώνουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ