ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Χτίζουμε μία νέα Ελλάδα

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Χτίζουμε μία νέα Ελλάδα

 

«Χτίζουμε μία νέα Ελλάδα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, το οποίο, όπως είπε, «αντικαθιστά τα μνημόνια και θα μας οδηγήσει στο μέλλον».

«Πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλειμμάτων που έγινε ποτέ στο μικρότερο χρόνο. Η Ελλάδα αποκατέστησε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό και αυτό το αναγνωρίζει και ο πλέον αυστηρός κριτής», τόνισε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι «βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων και προχωράμε στο επόμενο βήμα, στην ανάπτυξη».

«Ως τώρα βάζαμε τα θεμέλια, ταχτοποιήσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν. Τώρα, χτίζουμε μία νέα Ελλάδα, την Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας όχι του κρατισμού, την Ελλάδα των επενδύσεων. Την Ελλάδα που διεκδικεί και κερδίζει διεθνείς ρόλους», υπογράμμισε.

«Δεν κάνουμε πίσω, ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω. Υιοθετούμε για πρώτη φορά σύγχρονο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο» είπε ο Πρωθυπουργός, επεσημαίνοντας ότι «θα αναπτυχθούμε και θα επανέλθουμε στα επίπεδα ευημερίας, πριν από την κρίση, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος».

«Κάθε βήμα που κάνουμε μας φέρνει πιο κοντά στην ευημερία που χάσαμε», είπε και πρόσθεσε ότι από δω και πέρα «έχει μόνο προς τα πάνω, όχι προς τα κάτω και κυρίως δεν έχει προς τα πίσω».

Αναφερόμενος στην έξοδο στις αγορές είπε ότι «πετύχαμε κοσμογονικές αλλαγές», ενώ επανέλαβε ότι «θα επικυρωθεί το φθινόπωρο από τους δανειστές μας ότι το χρέος είναι βιώσιμο».

«Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε η Ψωροκώσταινα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Το όραμά μου για την ανάπτυξη δεν είναι να κάνουμε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είμαστε, αλλά να κάνουμε τα αυτονόητα. Να γίνουμε ο εαυτός μας και να ξεπεράσουμε τους άλλους».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ούτε νέα οριζόντια μέτρα». «Μας το ζήτησαν και το αρνηθήκαμε», συμπλήρωσε.

«Η ανάπτυξη αρχίζει, τέρμα η ύφεση», τόνισε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε ότι προβλέπεται ανάπτυξη 2,9% για το 2015 και 3,7% για το 2016. «Αν μείνουμε στο σωστό δρόμο και δεν επιστρέψουμε στα παλιά λάθη, η ανάπτυξη θα είναι καλύτερη», είπε.

 

Οι πέντε προτεραιότητες του Πρωθυπουργού:

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε και τις πέντε είναι οι προτεραιότητές του:

1. Μείωση της ανεργίας

2. Μείωση της φορολογίας

3. Εξασφάλιση της ρευστότητας

4. Μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής

5. Συνεχής  προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ανεργία:

«Ως το 2020 η ανεργία θα έχει πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», εκτίμησε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι με την ανάπτυξη θα έρθει «μεγάλη αύξηση στην απασχόληση και τα εισοδήματα».

«Η ευημερία που παράγεται με την ανάπτυξη, είναι υγιής και αντέχει. Το να μοιράζεις λεφτά με δανεικά που δεν έχεις, δεν είναι ανάπτυξη αλλά είναι προθάλαμος για μια νέα κρίση».

Φορολογία:

Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε την αύξηση της φορολογίας ως «το μεγαλύτερο τίμημα που πληρώσαμε για να βγούμε ταχύτερα από το μνημόνιο».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και αυτό «θα προχωρήσει βήμα βήμα παντού». «Θα γίνει σταδιακά, για να μην τεθούν σε κίνδυνο τα πλεονάσματα», είπε.

«Στόχος μας είναι να πληρώνουν όλοι λιγότερο, ο καθένας με βάση τις δυνάμεις του. Αλλά πρέπει να πληρώνουν όλοι. Ο φορολογικός μηχανισμός του κράτους θα γίνει πιο ανθρώπινος. Όμως, όποιος κλέβει το κράτος, κλέβει τους διπλανούς του», συμπλήρωσε.

Ρευστότητα:

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το τραπεζικό σύστημα απολύτως αξιόπιστο και οι καταθέσεις απολύτως ασφαλείς», ενώ τόνισε ότι «προγραμματίζουμε μέτρα που θα ενθαρρύνουν την ταχύτερη επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες».

«Το μόνο που χρειάζεται πια για την ανάπτυξη και την ευημερία είναι η σταθερότητα», πρόσθεσε και επεσήμανε την ανάγκη για «συνεχή προώθηση των μεταρρυθμίσεων».

«Τον επενδύτη τον διευκολύνουμε, δεν τον διώχνουμε. Σταθερότητα σημαίνει ανάπτυξη τώρα. Αστάθεια και αποσταθεροποίηση σημαίνει επιστροφή στην κρίση. Χωρίς σταθερότητα δεν ενισχύονται οι καταθέσεις δεν έρχονται κεφάλαια δεν γίνονται επενδύσεις», σχολίασε.

 

«Θέλω μια Ελλάδα που το όνομά της στο υπόλοιπο κόσμο θα είναι συνώνυμο της μοναδικής ομορφιάς των τοπίων της. Θέλω μια Ελλάδα όπου στην ανάπτυξη δεν θα μείνει κανείς πίσω, όπου δεν θα υπάρχουν ξεχασμένες περιφέρειες. Θέλω μία Ελλάδα που η λέξη “πλούτος” δεν θα σημαίνει χλιδή για λίγους, που ο καθένας θα μπορεί να ξεκινήσει μία απλή επιχείρηση σε μία μέρα και θα μπορεί να την κλείσει σε μία μέρα. Θέλω μια Ελλάδα όπου το φορολογικό σύστημα θα είναι απλό. Μια Ελλάδα στην οποία η Δικαιοσύνη θα αποδίδεται γρήγορα και με διαφάνεια. Με δημόσια παιδεία που θα σημαίνει ευκαιρίες για αριστεία ακόμη και στο πιο φτωχό παιδί. Όχι κλειστά σχολεία, όχι κλειστά πανεπιστήμια.

Θέλω μια Ελλάδα που θα είναι υπόδειγμα κοινωνίας, θέλω μία χώρα φάρο που θα ακτινοβολεί επιτυχία. Μία δυνατή και σταθερή Ελλάδα, που θα σταθεροποιεί και την ανήσυχη περιοχή γύρω της. Αυτή είναι η νέα Ελλάδα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Σταθερά βήματα μπροστά δεν είναι προεκλογικό σύνθημα, είναι αυτό που κάνουμε τα δυο τελευταία χρόνια», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η σταθερότητα δεν είναι κομματικό δίλλημα αλλά «αυτό που έχει ανάγκη η χώρα».

 

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Έχουμε ακόμα τις αντιστάσεις του παλιού που πρέπει να υπερνικήσουμε. Είναι αυτοί που θέλουν τη χώρα αιχμάλωτη των συντεχνιών, που θέλουν τα πάντα να τα ελέγχει το κράτος και εκείνοι να ελέγχουν κομματικά το κράτος. Είναι εκείνοι που κυνηγούν και διώχνουν επενδύσεις. Είναι εκείνοι που είχαν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε άσυλα παρανόμων και τρομοκρατών, που κακοποιούσαν τους καθηγητές και τους φοιτητές. Είναι εκείνοι που θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες. Εκείνοι που θέλουν αστάθεια και κάλπασαν κουκουλοφόρους όταν καιγόταν η πόλη. Εκείνοι που επί 2 χρόνια δεν έχουν ψηφίσει ούτε μια μεταρρύθμιση. Δεν έχουν κανένα σχέδιο για την Ελλάδα».

«Φωνάζουν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Ποια, αυτά που ήδη ξεπερνάμε; Πως θα αντιδρούσαν τότε τα κοινοβούλια της ευρωζώνης; Οι διεθνείς αγορές;», πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω. Η χώρα απογειώνεται, παίρνει ύψος και θα πάει ψηλά. Είναι η τελευταία ευκαιρία», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφορικά με τη «μάχη» των ευρωεκλογών είπε ότι το ερώτημα είναι: «Μπροστά στην ανάπτυξη ή πίσω στην κρίση; Στη νέα Ελλάδα, του αέριο ή στα μουχλιασμένα συνθήματα του χθες; Να γίνουν μεταρρυθμίσεις, ή να πάμε πίσω στη στασιμότητα και στην καθυστέρηση;»

«Ξέρω ότι ο Έλληνας θα αποφασίσει το σωστό γιατί πάνω από κόμματα και συνθήματα, αγαπάμε πρώτα την πατρίδα μας», κατέληξε.

 

Δείτε τα βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.