ΒΙΝΤΕΟ-Πανούσης:Μπορεί ο Κουβέλης να είναι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΒΙΝΤΕΟ-Πανούσης:Μπορεί ο Κουβέλης να είναι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

“Ο Φώτης Κουβέλης ολοκλήρωσε ένα κύκλο και θέλει ο ίδιος να συμμετάσχει στη ΔΗΜΑΡ Β’ με άλλους όρους και να συμβάλλει και πιθανόν με νέο ρόλο, ο οποίος μπορεί να είναι ο πρόεδρος της νέας κεντροαριστεράς ή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας” τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης στον ALPHA σχετικά με την παραίτηση Κουβέλη. 

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να πάει για πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Κουβέλης, είπε:

“Θεωρώ είναι σοβαρός, συνετό�� και συνεπής άνθρωπος εδώ και 30 χρόνια. Δεν πετάει κουβέντες για να πει μετά κάντε ένα κείμενο και ζητήστε να γυρίσω πίσω. Μπορεί να έκλεισε έναν κύκλο για να ανοίξει έναν άλλο. Θα τον στηρίξω σε οποιοδήποτε αξίωμα, απλώς αυτή τη στιγμή θα θέσει την ίδια τη δημοφιλία του σε αμφισβήτηση αν γίνουν κόλπα. Και κανείς δεν θέλει κόλπα, ούτε ο ίδιος”

Κληθείς να σχολιάσει τι θα πράξει, αν δεν επικυρωθεί η παραίτηση Κουβέλη από τα όργανα του κόμματος, ο κ. Πανούσης υπογράμμισε: “Εγώ θεωρώ ότι είναι ιστορικό και εμβληματικό στέλεχος. Δεν μπορεί και δεν θα ήθελε να παίξει ποτέ με τους θεσμούς και τις διαδικασίες”.

“Τον τιμά που πήρε πάνω του όλη την ήττα ενώ δεν έπρεπε να την πάρει πάνω του-άλλοι έφταιξαν περισσότερο- και πρέπει να μείνει στη θέση αυτή που έχει. Γι’ αυτό και τον αγαπάμε όλοι” πρόσθεσε.

 Ο κ Πανούσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση συμφώνησε ότι συμφωνεί με την ανάληψη της προεδρίας από τον Σπύρο Λυκούδη, ωστόσο διευκρίνισε: “Δεν είναι θέμα τι θα πω εγώ”.

 

Τέλος αναφερόμενος πως πρέπει να κινηθεί στο μέλλον η ΔΗΜΑΡ: “Δεν θα γίνουμε ουρά της Ελιάς και του Ποταμιού, αλλά θα γίνουμε κι εμείς μέρος της νέας συζήτησης για συγκρότησης του κεντροαριστερού χώρου της σοσιαλιστικής δημοκρατίας”. 

 

 

 

Exit mobile version