ΒΙΝΤΕΟ-Οι δηλώσεις Σαμαρά-Μπαρόζο

ΒΙΝΤΕΟ-Οι δηλώσεις Σαμαρά-Μπαρόζο

 

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές το 2014, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αντώνη Σαμαρά. Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «έχει σημειωθεί θεαματική πρόοδος σε κάποιους τομείς».

«Είμαστε στα τελευταία μέτρα ενός μαραθωνίου και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι «μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και να έχει κεντρικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο κ. Μπαρόζο εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «θα βρούμε μια λύση ως προς την τρέχουσα αποστολή της τρόικας».

«Υπάρχει πρόοδος και ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να συνεχίσει την προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει αδιέξοδο.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα έχει μια επιτυχή προεδρία και ότι «το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βγει δυνατότερο από την κρίση».

«Έχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός ενώ χαρακτήρισε ως «κρίσιμα ζητήματα» την μετανάστευση, την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την  ευρωπαϊκή θαλάσσια πολιτική.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «έχουμε πετύχει τον δημοσιονομικό στόχο» και ανέφερε ότι «έχει σημειωθεί θεαματική πρόοδος σε κάποιους τομείς».

Παράλληλα εκτίμησε ότι «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει στην Ελλάδα και χωρίς την κρίση» και πρόσθεσε ότι «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας».

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ