ΒΙΝΤΕΟ-Μαριάς: Αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής το πλεόνασμα

ΒΙΝΤΕΟ-Μαριάς: Αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής το πλεόνασμα

«Το πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό».

Όπως σημείωσε ο κ. Μαριάς, «υπάρχει διαφορετικός τρόπος με τον οποίο γίνεται η μέτρηση του ελλείμματος ή του πλεονάσματος, από την Ελλάδα και την τρόικα μαζί. Αυτό οφείλεται στο τεχνικό μνημόνιο του Ιουνίου του 2013 και την μεθοδολογία που ακολουθεί η Eurostat».

«Υπάρχει διαφορετικός τρόπος μέτρησης με βάση το Μνημόνιο που δεν είναι ο ίδιος με αυτά που ισχύουν από την πλευρά της Eurostat. Σύμφωνα όμως με την απόφαση του Eurogroup αν υπάρχει ή όχι πλεόνασμα θα αποφασιστεί από τη Eurostat τον Απρίλιο», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου αν εύχεται να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, ο Νότης Μαριάς απάντησε:

«Το πρωτογενές πλεόνασμα έχει προκληθεί με μία αντικοινωνική πολιτική φορομπηχτική. Αν και εφόσον επιτευχθεί πλεόνασμα και η άλλη πλευρά, οφείλει να μπει στη διαδικασία τήρησης των συμφωνηθέντων».

«Ευχόμαστε να υπάρξει μία κατάσταση τέτοια, η οποία θα απεικονίζει αυτά που συμφωνήθηκαν με την μεθοδολογία που συμφωνήθηκαν. Θα πατήσουμε πάνω σε αυτό και θα πάμε παραπέρα. Είτε ευχόμαστε, είτε όχι, να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, το αντικοινωνικό γεγονός έχει συντελεστεί, αλλά όταν θα μετρηθούν τα χαρτιά κάτω θα επιμείνουμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα» συμπλήρωσε.   

 

Δείτε το βίντεο από το STAR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ