ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης: Εκλογές και νέα μέτρα μέσα στο 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης: Εκλογές και νέα μέτρα μέσα στο 2014

Στην εκτίμηση ότι εντός του 2014 θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές προχώρησε ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Δεν αποκλείω εκλογές μέσα στο 2014»,  είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατική Αριστεράς συνδέοντας την πιθανότητα διεξαγωγής των εκλογών με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τις συνέπειες από την οικονομική πολιτική αλλά και την ένταση στην κοινωνία.

Παράλληλα, εμφανίστηκε σίγουρος και για την επιβολή νέων μέτρων ως προαπαιτούμενα από την τρόικα. «Με απόλυτη σαφήνεια έρχονται νέα μέτρα. Στην εφαρμογή τους ως προαπαιτούμενα θα έχουν πόνο».

Ο κ. Κουβέλης ��ιέψευσε και τα σενάρια που τον εμπλέκουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τονίζοντας πως παραμένει ενεργός πολιτικός ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Είμαι ενεργός πολιτικός. Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας», δήλωσε κατηγορηματικά.

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη πως η μόνη ρεαλιστική πολιτική είναι η συγκρότηση κυβερνήσεων συνεργασίας και απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ τόσο με την Νέα Δημοκρατία όσο και με το κόμμα του με βάση τα σημερινά δεδομένα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Τέλος, διευκρίνισε πως η συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ήταν προϊόν της ανάγκης να σωθεί η χώρα καθώς στα δημόσια ταμεία το 2012 δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, και ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος χρεωκοπίας.

«Επιστροφή στην δραχμή θα εξυπηρετούσε όσους είχαν χρήματα στο εξωτερικό», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Δείτε τα βίντεο του Mega.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ