ΒΙΝΤΕΟ- Επίθεση του Παφίλη στη Χρυσή Αυγή

ΒΙΝΤΕΟ- Επίθεση του Παφίλη στη Χρυσή Αυγή

 

Επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφιλής με αφορμή την αυριανή συμπλήρωση των 39 χρόνων από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Ο κ. Παφίλης εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Κύπρου, στον αγώνα, όπως είπε «για μία Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς στρατιωτικές βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις».

«Τον δρόμο για την εισβολή, που απ’ ότι φαίνεται ήταν σχεδιασμένη πολλά χρόνια πριν, τον άνοιξε η ΕΟΚΑ Β’. Ξέρετε ποιος ήταν αρχηγός της. Και τον άνοιξε σε συνεργασία με την ελληνική χούντα. Η επισήμανση αυτή έχει να κάνει με τη Χρυσή Αυγή που κλείνει τη λέξη “Έλληνες” σε όλες τις πτώσεις και που μας παριστάνει τον προστάτη του ελληνικού έθνους, για τον βρώμικο ρόλο που έπαιξαν οι πολιτικοί τους πρόγονοι, τους οποίους υπερασπίζονται και σήμερα, με πρώτο τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο να σηκώνει τη σημαία της χούντας σε συγκέντρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παφίλης.

Πρόσθεσε επίσης ότι «θεωρούν τους Κύπριους Έλληνες, υπονομεύοντας και ανοίγοντας το δρόμο για την τούρκικη κατοχή και εκτελώντας τα σχέδια των Αμερικανών για τη διχοτόμηση του νησιού».

Στο τέλος της ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σχολίασε τις αναφορές της Χρυσής Αυγής στον Στάλιν, υπογραμμίζοντας: «Είναι λογικό να αναφέρονται στον Στάλιν, γιατί ως αρχηγός της Σοβιετικής Ένωσης, επικεφαλής του Σοβιετικού λαού ήταν αυτός που οδήγησε τον φασισμό στη συντριβή, τον ιδεολογικό τους καθοδηγητή, τον Χίτλερ, σε αυτοκτονία, τσάκισε το ναζισμό».

«Οι κομμουνιστές θα το ξανακάνουν. Αυτό θέλουμε να πούμε και αν χρειαστεί. Στην πρώτη γραμμή» σημείωσε ο κ. Παφίλης.

Η φράση του αυτή προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών οι οποίοι ακούγονται να τον ρωτούν, «πως». Στο σημείο αυτό παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής λέγοντας: «Δεν θα γίνει πόλεμος ξανά». 

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ