ΒΙΝΤΕΟ-Δένδιας: Πίσω από κάθε κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απειλή

ΒΙΝΤΕΟ-Δένδιας: Πίσω από κάθε κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απειλή

 

Επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, αναφορικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ.

«Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με την αντίληψη της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού, την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της ΕΡΤ και μπορεί να ασκεί την οποιαδήποτε κριτική. Εκείνο όμως που διαφεύγει της αντίληψή μου είναι η τακτική της υποβολής αιτήματος για Εξεταστική Επιτροπή, το οποίο μάλιστα αίτημα σαφέστατα, στην τρίτη μόλις γραμμή ομιλεί για πολιτικές και νομικές, ποινικές ευθύνες», ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Παρατηρώ τον τρόπο διαχείρισης του αντιπολιτευτικού λόγου αλλά και την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το οποίο διαγιγνώσκω, πίσω από κάθε κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, για οποιασδήποτε μορφής κυβερνητική πρωτοβουλία είναι η απειλή, η συνεχής και διαρκής απειλή».

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός είπε: «Σας διαβάζω την κατάληξη που καλεί τον κόσμο σε αυτή την συγκέντρωση: “Η κοινωνία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και θα αποκαταστήσει τη δημοκρατία”».

«Τι πολίτευμα έχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν έχουμε δημοκρατία;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Η άποψη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υπάρχει χούντα στη χώρα».

«Είναι δυνατόν όταν η αξιωματική αντιπολίτευση σε κάθε κριτική που ασκεί απέναντι στην κυβέρνηση, υποβάλει εμμέσως πλην σαφώς στην ελληνική κοινωνία την αντίληψη ότι υπάρχει κάτι το ποινικά αξιολογήσιμο στην κυβερνητική άποψη και στην κυβερνητική πρακτική; Αν αυτό γίνεται και αν αυτή είναι η αντίληψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί απορεί για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, όταν με την ίδια της τη στάση απονομιμοποιεί κάθε δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση, απονομιμοποιεί κάθε κυβερνητική δραστηριότητα, κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. Είναι δυνατόν μία χώρα να πάει μπροστά;», σημείωσε ο υπουργός. 

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ