ΒΙΝΤΕΟ-Αβραμόπουλος: Μήνυμα αισιοδοξίας η έξοδος στις αγορές

ΒΙΝΤΕΟ-Αβραμόπουλος: Μήνυμα αισιοδοξίας η έξοδος στις αγορές 

 

«Η σημερινή έξοδος στις αγορές δικαιώνει, όχι την κυβέρνηση μόνο, αλλά και τον ελληνικό λαό και δίνει φως σε αυτόν τον σκοτεινό δρόμο της πολυετούς δημοσιονομικής κρίσης, της πολυετούς δημοσιονομικής μοναξιάς μας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «οι ισχυροί» αναζητούν χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές καθώς, όπως τόνισε «για τους “φουκαριάρηδες” κανείς δεν δείχνει ενδιαφέρον».

«Τελικά βγαίνουμε σήμερα στις αγορές; Έχουν αξία τα ομόλογά μας; Η απάντηση είναι ναι. Είμαστε πλέον στο έλεος του κάθε τυχοδιώκτη και κάθε εκβιαστή; Η απάντηση είναι όχι», υπογράμμισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η σημερινή πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα μίας εθνικής προσπάθειας και μεγάλων θυσιών. Δεν κερδήθηκε ακόμα ο πόλεμος, αλλά κερδήθηκε όμως μία μάχη και ο οδικός χάρτης προς την έξοδο από την κρίση θέλει καιρό ακόμα», συμπλήρωσε.

«Στόχος είναι να ανακάμψει η οικονομία, να ανασυγκροτηθεί επιτέλους αυτό το κράτος, να κερδίσουμε αυτή τη μάχη και να ξαναβάλουμε τη χώρα μας στη συντροφιά των σύγχρονων δυναμικών οικονομιών. Σήμερα αυτό που έρχεται είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Θέλουμε και οικοδομούμε μία οικονομία σταθερή και αξιόπιστη», κατέληξε ο υπουργός.

 

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ