Βενιζέλος: Στις Κάννες έγινε ότι και στην επταμερή στις Βρυξέλλες – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν ψηφίζουμε υπέρ της επιτροπής γιατί βιάζει την κοινή λογική, αλλά βεβαίως και τη θέλουμε», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη Βουλή, στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα Μνημόνια και πρόσθεσε ότι η επιτροπή αυτή έχει δυναμική για να ασχοληθεί και με τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά και να εξετάσει και τα προηγούμενα χρόνια, πριν από το 2009.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βενιζέλος, τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας διασπά την εθνική προσπάθεια» και συμπλήρωσε ότι ο Πρωθυπουργός, «ήρθε εδώ για να διατυπώσει μία απειλή.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με την Κριστίν Λαγκάρντ, σημείωσε ότι «έπρεπε να πάει ο κ. Βαρουφάκης να “προσκυνήσει” την κ. Λαγκάρντ για να κερδίσουμε ακόμα μία εβδομάδα». «Αυτή είναι η περήφανη διαπραγμάτευση. Η ταπείνωση στην έδρα του ΔΝΤ. Προφανώς πήγε να απολογηθεί στην κ. Λαγκάρντ ο κ. Βαρουφάκης».

Αναφορικά με τα γεγονότα των Καννών, ο κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε: «Τι έγινε στις Κάννες; Ότι έγινε στις Βρυξέλλες στην επταμερή και πρόσθεσε «Στις Κάννες έγινε ότι δεν μπορεί κανείς να παίξει με δημοψήφισμα ή εκλογές. Ο κ. Τσίπρας έζησε προληπτικά τις Κάννες του. Θα πάει σε εκλογές και τι θα πει για την Θεσσαλονίκη; Στροφή στην υπευθυνότητα ή ρήξη και έξοδος από ευρώ;».

 

Δείτε το βίντεο

 

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας προς Σαμαρά: Δεν κάνατε εξεταστική διότι συγκυβερνήτης σας ήταν ο Βενιζέλος – ΒΙΝΤΕΟ

Σαμαράς: Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, μπορεί να βρεθεί ο ίδιος μέσα – ΒΙΝΤΕΟΤσίπρας προς Κωνσταντοπούλου: Κυρία Πρόεδρε την προστασία σας… – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ