Βενιζέλος: Οι Έλληνες πολίτες ας αναλάβουν την ευθύνη

Βενιζέλος: Οι Έλληνες πολίτες ας αναλάβουν την ευθύνη

«Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να μετάσχουν σε μια μεγάλη τελική προσπάθεια για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σε περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης (Κεντρικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Κρήτης).

Πάντως ο κ. Βενιζέλος επισήμανε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, και τους κινδύνους που συνεπάγεται μια διαφορετική ψήφος στις εκλογές. «Αν οι Έλληνες πολίτες θέλουν… να δημιουργηθεί στη χώρα πολιτικό πρόβλημα… ας το κάνουν, θα υποστούν τις συνέπειες, δυστυχώς θα τις υποστούμε και όλοι μας, διότι εδώ η πλειοψηφία επιβάλει την άποψή της και στη μειοψηφία και πάμε όλοι μαζί».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αμφισβήτησής του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από ένα άσχημο αποτέλεσμα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται εκείνος αλλά η πορεία του τόπου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε και για την κατάσταση της οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια και απάντησε ότι στο ΠΑΣΟΚ, πριν τις εκλογές του 2009, δεν γνώριζαν την ακριβή κατάσταση. «Και ότι η τότε κυβέρνηση μιλούσε για έλλειμμα 3-6% και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας προσπαθούσε να πει για διψήφιο νούμερο και τελικά απεδείχθη ότι ήταν 15,7%».

Τήρησε, επίσης, αποστάσεις από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, το 2009, λέγοντας: «Προσωπικά, δεν έδωσα καμία προεκλογική υπόσχεση στις εκλογές του 2009. Δεν είπα ούτε ότι θα καταργήσουμε τη σύμβαση με την Cosco, ούτε ότι θα πάρουμε πίσω τον ΟΤΕ. Τίποτε απολύτως».

Ανέφερε επίσης ότι τον Ιούνιο του 2011 επιστρατεύθηκε ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διότι ο κ. Παπαδήμος, που αργότερα έγινε πρωθυπουργός, δεν αποδέχθηκε τη θέση, όπως του είχε προταθεί.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.