Βενιζέλος: Εθνικό αγαθό η σταθερότητα

Βενιζέλος: Εθνικό αγαθό η σταθερότητα

«Η σταθερότητα της χώρας είναι ένα εθνικό αγαθό, που κανείς δεν πρέπει να το θέσει υπό αμφισβήτηση άμεσα ή έμμεσα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην αρχική του τοποθέτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί πλήρως, αυτό φάνηκε και από την υπόθεση Μπαλτάκου, και είναι θλιβερό το γεγονός ότι κυβερνητικό στέλεχος σε υψηλή θέση που φέρθηκε όπως φέρθηκε ο κ. Μπαλτάκος», σχολίασε ακόμα για τον Τάκη Μπαλτάκο.

«Οι επόμενοι δύο μήνες έως τις ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά πυκνοί, κρίνεται η στρατηγική κατεύθυνση της χώρας, τώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις σκληρές θυσίες του λαού γιατί η χώρα μπορεί να αποκαταστήσει τη φυσιογνωμία της, να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να γίνει ξανά ουσιαστικά ισότιμο μέλος της Ε.Ε.», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην εισαγωγική τοποθέτησή του στην εν εξελίξει συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για τις προτεραιότητες του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους 6 πυλώνες (πολιτικός, δημοσιονομικός, αναπτυξιακός, κοινωνικός, θεσμικός, διεθνής και ευρωπαϊκός) για τον «δρόμο της ανάκαμψης» «που ανοίγεται μπροστά μας», κάτι που, όπως είπε, πιστοποίησε και ο ίδιος στις επαφές, κάτι που γνωρίζουν οι ξένοι ηγέτες, «πολύ περισσότερο η κ. Μέρκελ». Υποστήριξε δε ότι αν και δεν έχουμε περάσει την κρίση ακόμα, «είμαστε πολύ κοντά, στη στροφή για την έξοδο από την κρίση και σημείωσε ότι «η σταθερότητα της χώρας είναι εθνικό αγαθό που κανείς δεν μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση ούτε άμεσα ούτε έμμεσα».

Επιπλέον, είπε ότι και με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου και την αναζωπύρωση της συζήτησης για τη Χρυσή Αυγή φαίνεται ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση, όπως και οι διαφορές του, ιστορικές ιδεολογικές, θεσμικές, με τη ΝΔ. Τόνισε δε ότι εάν στηριχθεί οι προοδευτικός πόλος στις επικείμενες εκλογές οι εσωτερικοί συσχετισμοί στην κυβέρνηση θα είναι καλύτεροι για τον τόπο. Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, είπε πως φαίνεται ότι έχουμε μια εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί πλήρως και χαρακτήρισε «θλιβερό» ότι «υπήρξε κυβερνητικός στέλεχος που φέρθηκε όπως φέρθηκε ο κ. Μπαλτάκος». Χαρακτήρισε δε την «Ελιά» όχημα που επιτρέπει να κινηθεί όλη η παράταξη μαζί, αν όχι στις ερχόμενες εκλογές, τότε μετά από αυτές.

Αναφερόμενος ειδικότερα στους πυλώνες της ανάκαμψης, τόνισε ότι ο πρώτος είναι ο πολιτικός, η σταθερότητα, η εθνική ενότητα, η ανάδειξη της έννοιας της υπευθυνότητας.

Σημείωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι κάτι αδιάφορο για τους πολίτες, αλλάζει τη ζωή τους δραστικά και αποτελεί «πιστοποίηση της αλλαγής της σελίδας, γιατί μαζί με αυτό έρχεται η βιωσιμότητα του χρέους». Χαρακτήρισε δε «τραγικό λάθος» να αμφισβητείται στην Ελλάδα η βιωσιμότητα του χρέους.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η χώρα ετοιμάζεται για επάνοδο στις αγορές, σταδιακή και προστατευμένη» που «είναι χρήσιμη γιατί μας επιτρέπει να επανατοποθετηθούμε στις αγορές, οι οποίες «δέχονται με χαρά την αλλαγή στην Ελλάδα».

Μιλώντας για τον αναπτυξιακό πυλώνα, έκανε λόγο για την επανέναρξη των οδικών δικτύων, ενώ γενικά υποστήριξε ότι το θέμα της ανεργίας μπορεί να λυθεί ουσιαστικά μέσα από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στον κοινωνικό πυλώνα, στα μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας. Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό στην Ελλάδα να μην υπάρχει άνθρωπος χωρίς ασφάλιση υγείας και πρόσθεσε ότι «χτυπάμε την απόλυτη φτώχεια με σειρά μέτρων και το πρωτογενές πλεόνασμα και προχωράμε στο εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης και με τη συμβολή της Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με τον θεσμικό πυλώνα, είπε ότι όλοι θέλουν ένα κανονικό κράτος και σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι είναι σημαντικό το να μην υπάρχει το άγχος των απολύσεων και πως η κινητικότητα χωρίς απολύσεις είναι κάτι καλό. Στον ίδιο πυλώνα εντάσσεται και το αίσθημα ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη, μέσω της λειτουργίας της αστυνομίας.

Αναφερόμενος στον διεθνή και ευρωπαϊκό πυλώνα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ελληνική προεδρία της Ε.Ε. «πηγαίνει εντυπωσιακά καλά» και «εισπράττουμε από παντού επαίνους». Υπογράμμισε ακόμα ότι στην εξωτερική πολιτική, η Ελλάδα τοποθετείται στα διεθνή ζητήματα με κριτήριο τι την ενισχύει στα δικά της ανοικτά μέτωπα. «Έχουμε ακολουθήσει μια γραμμή που μας καθιστά διεθνώς αξιόπιστους και μας δίνει κεφάλαιο στα δικά μας θέματα», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.