Βελόπουλος: Ζυμώνεται συγκυβέρνηση στα παρασκήνια

“Σήμερα, ενώ περίμενα να συζητήσουμε ένα σχέδιο παραγωγικό, άκουσα παιδάκια να μαλώνουν στην παραλία για τα κουβαδάκια τους. Νόμισα ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Άκουσα ένα απολογισμό του έργου του πρωθυπουργού. Μα αυτό το κάνεις αν πρόκειται να πας σε εκλογές. Σαν να ήταν η τελευταία ομιλία του πρωθυπουργού πριν την προκήρυξη εκλογών. Ε, αν δεν μπορείτε να συνεχίσετε πηγαίνετε σε εκλογές να τελειώνουμε” ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή

Ο κ. Βελόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του με κριτική στην λειτουργία των ΜΜE σημειώνοντας: «Εχθές από το απόγευμα καιγόταν η Ελλάδα εκκενώνονταν χωριά και τα ΜΜΕ δεν το ανέφεραν παρά τα εκατομμύρια που έχουν λάβει».

Συνεχίζοντας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική και κοινωνική πολιτική που ακολουθεί. «Από το 2020 η Ελληνική Λύση είχε προβλέψει την επισιτιστική κρίση και σήμερα συντάχθηκαν όλοι στη γραμμή μας. Εάν ακούγατε την Ελληνική Λύση και προμηθευόταν η χώρα, είτε φυσικό αέριο σε χαμηλή τιμή, είτε πετρέλειο σήμερα η Ελλάδα θα είχε στην άκρη 15 με 20 δισ. ευρώ.

Για μας ο λαϊκισμός όπως τον εννοούν κάποιοι, έχει και τα καλά του. Υπέρ των Ελλήνων και του λαού πρέπει να λειτουργούν οι πολιτικοί μας» τόνισε ο κ. Βελόπουλος. Στη συνέχεια άσκησε κριτική και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Τσίπρας δεν θυμήθηκε τους 7.000 νοσηλευτές που είναι άνεργοι», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και υποστήριξε ότι υπάρχει προοπτική συγκυβέρνησης «που ζυμώνεται στα παρασκήνια που ετοιμάζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Νέα Δημοκρατία. Θα το δείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Τα τρία κόμματα εξουσίας εκεί φτάσατε πρέπει να προσαρμοστείτε”.

«Η παγκοσμιοποίηση που έφερε τη χώρα στο μηδέν και τώρα πρέπει να κάνουμε restart. Ενωμένοι οι Έλληνες θα κάνουμε restart και θα δώσουμε τη λύση που αξίζει στους Έλληνες».

Ο κ. Βελόπουλος εκτίμησε ότι θα υπάρξουν γεωπολιτικές αλλαγές, στις οποίες η Ελλάδα θα πρέπει να προσαρμοστεί.

«Η παγκοσμιοποίηση που άλλαξε τον κόσμο και κράτησε 40 χρόνια θα δώσει τη θέση της στην περιφερειοποίηση. Θα δημιουργηθούν νέα γεωπολιτικά μπλοκς που θα έχουν ως κοινό παρονομαστή ενεργειακή διατροφική αμυντική επάρκεια. Να επιστρέψουμε στην εγχώρια βιομηχανία» υποστήριξε.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξέφρασε τη διαφωνία του με την πολιτική επιδομάτων που όπως υποστήριξε, ακολουθεί η κυβέρνηση.

«Πολλοί από τους υπουργούς της κυβέρνησης ζουν εκτός κοινωνίας. Ένας στους δυο μισθωτούς αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιό του. Οι Έλληνες έχουν υψηλό ενοίκιο, ακριβό ρεύμα, δυσκολία εύρεσης εργασίας. Το 15% των Ελλήνων δανείζεται από τρίτους για να καλύψει βασικές ανάγκες. Κι’ εσείς τι κάνετε; Την ώρα που η γάγγραινα απλώνεται στην οικονομία πετάτε την ασπιρίνη των επιδομάτων».

«Έχετε κάνει λάθη. Η φωνή της Ελληνικής Λύσης είναι η φωνή που θέλει να ξυπνήσει την κυβέρνηση από τον λήθαργο γι’ αυτά που έρχονται. Την ενεργειακή, την επισιτιστική κρίση και κυρίως την πείνα», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Η δευτερολογία του Κυριάκου Βελόπουλου

«Η σημερινή συζήτηση εξελίχθηκε σε προσωπικές επιθέσεις και αναφορές, οι οποίες μόνο απογοήτευση και θλίψη δημιουργούν.

Στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλάτε για τον σοσιαλισμό για τον καπιταλισμό και εμείς στην Ελληνική Λύση μιλάμε για Πλάτωνα Αριστοτέλη και ελληνισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων στην δευτερολογία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση «και όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας», για «καλλιέργεια της ηττοπάθειας» με την «επίκληση του διεθνούς δικαίου και όχι του εθνικού συμφέροντος» τακτική την οποία χαρακτήρισε, «το λιγότερο ενοχλητική».

«Για την Ελληνική Λύση, Διεθνές Δίκαιο δεν υφίσταται, υπάρχει το εθνικό συμφέρον», υποστήριξε ο κ. Βελόπουλος.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανέλαβε την άποψη την οποία εξέφρασε και κατά την πρωτολογία του ότι «έρχεται πείνα» και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων, να συζητήσουν το θέμα της επισιτιστικής κρίσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ