Βελόπουλος: Εσείς μιλάτε με το μυαλό στις επόμενες εκλογές και εμείς με το μυαλό στις επόμενες γενιές

«Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί έχω τη δυνατότητα να μιλάω στο κοινοβούλιο της Γαλλίας! Τα πιστεύετε αυτά που λέτε;» Με αυτή την ερώτηση δήλωση άρχισε την ομιλία  του στην Βουλή, ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής λύσης, καταγγέλλοντας τον λόγο βουλευτών και υπουργών που ενεπλάκησαν σε λογομαχίες στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης, για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλή-Βελόπουλος: Προεκλογικός προϋπολογισμός που είναι γραμμένος στο πόδι

«Μιλήσατε για το φράχτη στον Έβρο, σας λέγαμε πριν λίγα χρόνια ότι είναι ημιτελής και έρχεστε σήμερα και μας λέτε ότι φτιάχνετε το φράχτη. Τα πιστεύετε αυτά που λέτε; Τέτοια αντίφαση για ψηφοθηρία δεν μπορώ να την αντιληφθώ. Δεν μπορείτε να είστε και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα. Δεν μπορείτε να πατάτε συνεχώς σε 2 βάρκες. Με ψέματα δεν μπορείς αν ασκήσεις κυβερνητική πολιτική. Εμείς δεν είμαστε υπέρ της πρότασης μομφής μόνο για τις υποκλοπές, αλλά για όλα τα θέματα, γιατί είναι αντιλαϊκή η πολιτική της ΝΔ. Για το ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν είμαι βέβαιος γιατί έχουν ψηφίσει την πλειοψηφία των ν/σ της ΝΔ. Η υπόθεση Ράμμου μου θυμίζει τα λόγια του Τίτου Λίβιου για την συσπείρωσή σας, όταν καταλαβαίνετε ότι κινδυνεύετε να χάσετε τη νομή της εξουσίας και τις καρέκλες, τότε βρίσκετε αφορμές για να συμπληρώνετε το κομματικό σας ακροατήριο. Ένας κοινός κίνδυνος (η απώλεια της εξουσίας) είναι ο πιο δυνατός δεσμός. Θα κρατήσει τους (κομματικούς σας) ανθρώπους ενωμένους, ακόμα και όταν υπάρχουν αμοιβαίες αντιπάθειες και έλλειψη εμπιστοσύνη», είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε αναφερόμενος στα όσα ελέχθησαν στην Βουλή.

Οχετός η Βουλή

Κυριάκος Βελόπουλος: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μετέτρεψαν την «Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» σε «κυβερνητική»

«Από χθες όμως το κοινοβούλιο έγινε οχετός. Υπουργός σας αποτελεί την επιτομή του δημόσιου τραμπουκισμού. Ο λόγος του βρίθει χυδαιότητας, κιτρινισμού και τραμπισμού. Αυτή είναι η πολιτική φρεσκάδα, ο πολιτικός πολιτισμός που έφερε ο κος Μητσοτάκης στην πολιτική ζωή της χώρας; Έκανε τη βουλή τσίρκο! Μιλάμε για τον Γκέμπελς της ΝΔ. Είπε χαρακτηριστικά, ο εν λόγω υπουργός, από το βήμα της βουλής: «Και ήρθε ο κος Πολάκης μια φορά να μιλήσει στον Καλογρίτσα και του είπε ο Καλογρίτσας: ‘Βούλωσ’ το Πολάκη, εσύ είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου’. Και ξέρετε τι έκανε αυτός ο υψηλός, αυτός ο λεβέντης που κατηγορεί τους πάντες; Έβγαλε το σκασμό και το βούλωσε στα μαύρα λεφτά του Καλογρίτσα. Αυτοί είστε λοιπόν. Και μην τολμάτε ποτέ εσείς άθλιοι, συκοφάντες, λασπολόγοι να κουνάτε το δάχτυλο στη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη», τόνισε.

«Υπουργός χαρακτήρισε σήμερα συνάδελφό του ως τον σκύλο τον Ραν Ταν Πλαν. Ο κος Πολάκης κατηγόρησε συνάδελφό του ως λαδέμπορα! Ντρέπομαι για όλους μας. Αφήστε να ντρέπονται κάποιοι για τα αίσχη που γίνονται εδώ μέσα.  Βουλευτής του κοινοβουλίου μας χαρακτήρισε πολιτικούς πιθήκους που ουρλιάζουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι λογική αυτή; Ντροπή!
Και μου άρεσε η δήλωση του πρωθυπουργού από την Κρήτη για την πρόταση μορφής: «Εγώ δεν πάω για να κάνω σύγκρουση, αλλά για να κάνω σύγκριση». Ποια σύγκριση; Αυτή της Τρούμπας;
Στην Βουλή απαιτείται να επικρατεί σοβαρότητα και σεβασμός. Όσοι πολιτικάντηδες έχουν προσωπικές διαφορές να πάνε να τις λύσουν στα σπίτια τους και στα καταγώγια που συχνάζουν. Στη βουλή οι συζητήσεις είναι πολιτικές και οι βουλευτές οφείλουν να σέβονται το χώρο και τους πολίτες που τους παρακολουθούν. Γι’ αυτό φθάσαμε στην αποχή στο 50% στις εκλογές.
Η ΝΔ επικαλείται σήμερα τον κο Καλογρίτσα. Αλήθεια ήθελα να ρωτήσω, τα δάνειά του τα έχει πληρώσει ο κος Καλογρίτσας; Αν δεν τα πληρώνει του κάνατε κάποια κατάσχεσή, όπως κάνετε με τον Έλληνα πολίτη που του παίρνετε το σπίτι;», διερωτήθηκε  ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Βελόπουλος στον Realfm 97,8: Unfair πολιτικά η επίσκεψη Τσίπρα στον Ντογιάκο

Στρατηγικό λάθος

Ο κ. Βελόπουλος, εκφράζοντας την γνώμη του για την πρόταση δυσπιστίας  που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι μια κίνηση άνευ νοήματος:  «Υπάρχει κάποιος λόγος γι’ αυτή την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα μάλιστα που είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο; Εγώ θεωρώ πρόκειται για στρατηγικό λάθος, που εξυπηρετεί αφάνταστα τον κο Μητσοτάκη, γιατί συσπειρώνει τη ΝΔ. Έπεσαν λοιπόν οι μάσκες. Γιατί ή έκανε λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ ή πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια για να στηρίξει τον κο Μητσοτάκη. Στην χθεσινή ομιλία του κου Τσίπρα όμως απεδείχθη ότι το πρόβλημά του δεν είναι η ΝΔ, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί; Μα γιατί έρχεται συγκυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Εμείς στην Ελληνική Λύση όμως είμαστε έλλογα και υποψιασμένα πολιτικά όντα και όχι πολιτικάντικα», εξήγησε ο κ. Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συνέχισε αναφερόμενος στην ουσία της πρότασης, που είναι οι παρακολουθήσεις: «Είστε ίδιοι κύριοι. Ουδείς ασχολείται με τις αιτίες, με την ουσία των παρακολουθήσεων. Εμείς λοιπόν σας ρωτάμε: Γιατί παρακολουθούσατε την στρατιωτική ηγεσία, όταν στέλνατε όπλα στην Ουκρανία; Γιατί παρακολουθούσατε τον κο Χατζηδάκη; Γιατί δεν ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ, αν τον παρακολουθούσατε για ενδεχόμενες σχέσεις με επιχειρηματία; Μήπως πρόκειται για τον ίδιο επιχειρηματία που κατήγγειλε ο κος Κοντονής; Μήπως αφορά τον επι ΣΥΡΙΖΑ ποινικό κώδικα για να ξεπλύνει ολιγάρχη, όπως κατήγγειλε ο κος Κοντονής; Πείτε μας σε ποια σοβαρή χώρα, κάποια αρχή τύπου ΑΔΑΕ θα δημοσίευε στοιχεία για νόμιμες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ; Πείτε μας σε ποια σοβαρή χώρα, προστατευόμενος μάρτυρας θα γινόταν βορά στα ΜΜΕ; Βουλευτής της ΝΔ από του βήματος της βουλής ονομάτισε περί τις 6 ή 7 φορές τον προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Σαράφης». Ειλικρινά ρωτάω γιατί δεν ξέρω. Έχουν ξαναγίνει γνωστά τα πραγματικά στοιχεία του;».

«Πείτε μας σε ποια σοβαρή χώρα παρακολουθούσαν ανώτατους αξιωματικούς. Ότι τι δηλαδή, είναι προδότες οι αξιωματικοί μας; Έκαναν κάτι κακό; Συμφώνησαν με τους τούρκους; Εμείς, ως Ελληνική Λύση έχουμε καταθέσει πρόταση πλήρη για την ΕΥΠ στον αρμόδιο υπουργό, για να μην είναι η ΕΥΠ κυβερνητική. Να μην είναι κυβερνητικό εργαλείο. Εσείς όμως έχετε κάνει τη χώρα τσίρκο! Και προσπαθείτε να κοροϊδέψετε τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ. Χθες σε όλα τα δελτία ειδήσεων έλεγαν: «Η κυβέρνηση έκανε δεκτή την πρόταση δυσπιστίας»! Υπήρχε περίπτωση να μην την κάνει δεκτή; Είστε καθόλου σοβαροί;», είπε ο κ. Βελόπουλος, υπονοώντας τα όσα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Οι εκλογές και οι γενιές

«Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά από εσάς. Εσείς μιλάτε με το μυαλό στις επόμενες εκλογές και εμείς με το μυαλό στις επόμενες γενιές. Μιλάτε για αυτοδυναμία κυβερνητική και εμείς μιλάμε για αυτοδυναμία ελληνική. Και πραγματικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχετε θράσος. Θέλετε να ξεχάσουμε τα εγκληματικά λάθη σας επειδή εσείς τα ξεχνάτε. Ε, λοιπόν όχι. Δεν ξεχνάμε εμείς. Όπως έλεγε ο μέγας Δημόκριτος: «Όποιος ξεχνά τα δικά του σφάλματα αποθρασύνεται». Και εσείς έχετε αποθρασυνθεί, γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι απευθύνεστε στην κοινωνία συνολικά αλλά νομίζετε ότι απευθύνεστε σε λεγεωνάριους που τους δίνετε εντολές», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε  ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για νομή της εξουσίας:  «Και είστε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαζί σε όλα! Μαζί ψηφίσατε για τα lobbies στην ευρωβουλή, μαζί στις υποκλοπές, μαζί στις Πρέσπες, μαζί στη Χάγη, μαζί στη μειωμένη ΑΟΖ, και τώρα έχετε το θράσος να μιλάτε για επέκταση των χωρικών υδάτων, μαζί στις βάσεις στην Αλεξ/πολη, μαζί για τις ΜΚΟ, μαζί για τους παρόχους ενέργειας, μαζί στις ανεμογεννήτριες, μαζί στο χρηματιστήριο ενέργειας, μαζί στην κατάργηση των λιγνιτών, μαζί στην εξυπηρέτηση των ολιγαρχών, μαζί στα funds και τους πλειστηριασμούς, μαζί στα ακριβά φάρμακα, στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, στις περικοπές συντάξεων, στον ΑΣΕΠ για τον διορισμό 100 χιλιάδων ατόμων προεκλογικά. Είστε ίδιοι, είστε αμετανόητοι, είστε υποκριτές και νομίζετε ότι θα ξεγελάτε όλο τον κόσμο.
Και επειδή λέτε ότι είστε με την πολιτική ορθότητα, όλοι σας, θα σας πω τι λέει για την πολιτική ορθότητα η Ντόρις Λέσινγκ, βρετανίδα συγγραφέας και νομπελίστρια (2007): «Η πολιτική ορθότητα είναι φυσική συνέχεια της κομματικής γραμμής. Αυτό που βλέπουμε ξανά είναι μια ομάδα από αυτόκλητους εξυπνάκηδες που επιβάλλουν τις απόψεις τους στους άλλους. Είναι μια κληρονομιά του αυταρχισμού, αλλά δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει αυτό κανείς. Αυτό είστε!», σημείωσε.

Έρχεται τσουνάμι

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κρίση με την ακρίβεια: «Αποφασίστε όμως γρήγορα, γιατί η παράταξη αυτή του Κ. Καραμανλή του πρώτου, δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι έτσι όπως την έχετε καταντήσει. Το λέω αυτό γιατί έρχεται τσουνάμι. Η εικόνα του χρέους επί μεταπολίτευσης έφθασε σήμερα στα 359 δισ. και θα συνεχίσει να γιγαντώνεται σε απόλυτους αριθμούς. Αυτό συμβαίνει γιατί η ΝΔ δεν είναι άξια, δεν είναι ικανή να παράξει πλούτο. Παράγει μόνο χρέη και δίνει επιδόματα.
Και μιας και αναφέρομαι στην οικονομία, θα σας πω ότι χθες πήγα να πάρω ένα μπουκάλι γάλα. Ένα λίτρο γάλα. Ξέρετε πόσο πλήρωσα; 2,45 ευρώ! Δηλαδή 1.000 δραχμές!
Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Αφήνετε να κλέβουν τα σούπερ μάρκετ στην ποσότητα των προϊόντων. Παράδειγμα (δείχνει φωτό) εδώ η συσκευασία του ελαιόλαδου. Όλες οι μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων άλλαξαν και έγιναν των 4 λίτρων και προ ημερών έγιναν των 3 λίτρων, αλλά έχουν την ίδια τιμή με τις 5λιτρες συσκευασίες. Είναι κλέφτες τα σούπερ μάρκετ! Κλέβουν τους Έλληνες. Πού είναι ο κος Γεωργιάδης; Πού είναι οι θεσμοί να ελέγξουν την αγορά;», διερωτήθη και πάλι ο κ. Βελόπουλος.

Τα έντομα στο αλεύρι

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στα εμβόλια και την σχετική πολιτική της κυβέρνησης: «Και επειδή τα τελευταία 2 χρόνια κραδαίνατε την επιστήμη και τις επιταγές της αναφορικά με τα εμβόλια, θα σας διαβάσω τι αποφάσισε η ΕΕ. Από τις 24 Ιανουαρίου επιτρέπεται η προσθήκη αλευρο-εντόμων σε προϊόντα αρτοποιίας, ζυμαρικά και άλλα προϊόντα για το ευρύ κοινό! Δεν προβλέπεται η επισήμανσή τους σχετικά με πιθανές αλλεργίες. Δηλαδή θα βάζουν στο αλεύρι έντομα, σκαθάρια, ακρίδες, επειδή το λέει η ΕΕ. Και εσείς εδώ στη ΝΔ θα μας λέτε ότι είναι απόφαση της ΕΕ και ότι το επιτάσσει η επιστήμη! Και αν αύριο εμείς αρνηθούμε να φάμε έντομα, θα μας αποκαλείτε ξανά αρνητές της επιστήμης, όπως κάνατε με τα εμβόλια;
Αν θέλετε να βοηθήσετε πραγματικά τον Ελληνικό λαό, αν θέλετε να βοηθήσετε τα 4 εκατ. ανθρώπων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους σε εφορία, ΕΦΚΑ, που δεν έχουν να φάνε, που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι γιατί τους έχετε πάρει τα σπίτια, προχωρήστε τώρα σε διαγραφή των χρεών προς την εφορία, τον ΕΦΚΑ, τα ταμεία, για να τελειώσει αυτή η ιστορία. Εμείς καταθέσαμε πρόταση σχετικά και κανένα κόμμα εδώ μέσα δεν συνυπέγραψε για τη διαγραφή των χρεών από δάνεια. Καλούμε οποιοδήποτε κόμμα, το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ να κάνει μια παρόμοια πρόταση και εμείς θα την υπογράψουμε!  Αλήθεια, τι σχέση έχουν οι πολιτικοί μας με τον Σβαμπ; Τι γίνεται, τι συζητείται σε αυτό το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ; Γιατί πρέπει να παραβρίσκονται εκεί Μητσοτάκης και Τσίπρας; Και ποιος είναι αυτός ο Σβαμπ που του δηλώνουν υποταγή και του φιλούν το χέρι; Υποταγή αξίζει μόνον ο Ελληνικός λαός.
Αλλά είστε τόσο ίδιοι ώστε έχω την αίσθηση ότι η υποκρισία σας ξεχειλίζει πια. Πόσες φορές ο κος Τασούλας δεν παραβίασε τον κανονισμό της βουλής, ώστε να μπορέσουν να αντιπαρατεθούν Μητσοτάκης και Τσίπρας μεταξύ τους σε ένα στημένο παιχνίδι; Και όταν εμείς είπαμε το αυτονόητο, όσοι βουλευτές δεν παρευρίσκονται στην βουλή να μην πληρώνονται, βάλατε τις εφημερίδες σας να μας βρίζουν όλη την ημέρα. Εμείς όμως θα υποχρεώσουμε τους βουλευτές να παρίστανται εδώ, όπως πρέπει να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους. Η αλαζονεία σας όμως φαίνεται από το γεγονός ότι όταν ανεβαίνει στο βήμα οποιοσδήποτε αρχηγός άλλου κόμματος οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας αποχωρούν.»

Πόσο μακριά είναι η Κύπρος

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στην Κύπρο και τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική λέγοντας: «Πριν κλείσω θα ήθελα να αναφερθώ σε μία δήλωση του κου Δένδια, ο οποίος είπε ότι η Κύπρος δεν κείται μακράν. Δεν πίστευα ότι το άκουσα αυτό. Όταν όμως τον ρώτησα τον κο Δένδια πόσες κυρώσεις έχει επιβάλει η Ελλάδα κατά των Τούρκων απάντησε: Ούτε μία! Τότε φαίνεται πως η Κύπρος βρισκόταν μακριά. Σήμερα όμως που μιλάμε, το αμερικανικό Κογκρέσο αποκαλεί την κατεχόμενη Κύπρο «Τουρκική Δημοκρατία». Για ποιες φιλίες λοιπόν μας μιλάτε; Η Ελλάδα ήταν και είναι μόνη της. Κανείς δεν είναι φίλος μας. Μόνο ο Έλληνας προς τον Έλληνα. Κανένας ξένος. Και όσο είστε υποτακτικοί των ξένων, δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο, παρά μόνο διαβήματα.
Κλείνοντας θα σας πω ότι είστε πολύ μικροί για τα μεγάλα ζητήματα και μεγάλοι για τα μικρά ζητήματα. Αυτή η πρόταση μομφής με θλίβει γιατί στην ουσία είναι στήριξη του κου Τσίπρα στη ΝΔ πριν τις εκλογές. Είτε είναι στρατηγικό λάθος με στόχο τη στήριξη στον κο Μητσοτάκη είτε είναι απλό λάθος. Για εμάς όμως το πρόβλημα είναι όλη η ΝΔ, είναι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι όλο το ΠΑΣΟΚ, γιατί είστε ίδιοι και απαράλλαχτοι. Θέλετε μια μικρή Ελλάδα, θέλετε μικρούς Έλληνες. Εμείς θέλουμε μεγάλη Ελλάδα και μεγάλους Έλληνες.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ