Βελόπουλος: Εάν είστε υπέρ της ενότητας, να ακυρωθεί η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Έκκληση για ακύρωση της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα για την αστυνομική βία που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Παρασκευή στη Βουλή έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκος Βελόπουλος. Μιλώντας από το βήμα, ζήτησε από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση «εάν θέλουν να αποδείξουν ότι είναι υπέρ της ενότητας απέναντι στους βάρβαρους και τους παρακρατικούς που έκαναν χθες τα επεισόδια» να ακυρώσουν την συζήτηση της ερώτησης του κ. Τσίπρα στη Βουλή.

«Απευθύνω έκκληση στον ίδιο τον κ. Τσίπρα να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και να συζητήσουν», είπε ακόμη οκ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Η κοινωνία βράζει. Εμείς λέμε “όχι” στον διχασμό των Ελλήνων από όπου κι αν προέρχεται. Λέμε “όχι” στην υποκρισία εκείνων που όταν είναι στην κυβέρνηση δίνουν εντολή στην Αστυνομία να δέρνει τους Έλληνες και όταν είναι στην αντιπολίτευση φωνάζουν ότι η Αστυνομία δέρνει τον Έλληνα. Εμείς λέμε “ναι” στην ενότητα. “Ναι” στη λογική. Οι Έλληνες είναι έγκλειστοι τόσο καιρό και βράζουν. Θα βγουν και πάλι στον δρόμο και οι παρακρατικοί θα εκμεταλλευτούν τις διαδηλώσεις και θα χυθεί αίμα», είπε ακόμη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ξεκίνησε τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης και προσέθεσε πως ο αστυνομικός «υπέστη χθες μια άνευ προηγουμένου βάρβαρη επίθεση από μία αγέλη, που συμπεριφέρονταν σαν τσακάλια». Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για «πολιτικό σύστημα σε παράνοια».

«Είδαμε ανθρώπους σε παράνοια να αλληλοσπαράσσονται και να αλληλοδέρνονται. Αν εσείς είστε ικανοποιημένοι από αυτή την εικόνα, εμείς θα αποστασιοποιηθούμε. Θα σταθούμε απέναντι. Η Ελλάδα σήμερα αιμορραγεί. Και εσείς αντί να ενώσετε τους Έλληνες τους διχάζετε», επισήμανε ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” και καταλόγισε ευθύνες στα άλλα κόμματα.

«Τι σας ενώνει όλους εσάς εδώ μέσα στο Κοινοβούλιο; Θα σας πω αμέσως: Είστε όλοι υπέρ του εγκλεισμού των Ελλήνων, υπέρ του εμβολίου, υπέρ του κλεισίματος των εκκλησιών. Όταν έκλεισαν οι εκκλησίες δεν άκουσα κανέναν από εσάς να διαμαρτυρηθεί. Ούτε όταν η Αστυνομία συνελάμβανε ιερείς και πιστούς. Αντίθετα όλοι οι αρχηγοί τρέξατε να εμβολιαστείτε πρώτοι», ανέφερε και προσέθεσε: «Εσάς της Αριστεράς σας κατηγορώ γιατί μαζί με την κυβέρνηση κατατρομοκρατείτε τον κόσμο για την πανδημία όταν δεν τηρούν τον νόμο, αλλά είστε υποκριτές γιατί οι ίδιοι δεν κρατάτε τις αποστάσεις. Λέτε ότι ο ιός μεταδίδεται με την συνάθροιση και τον συνωστισμό αλλά οι ίδιοι πηγαίνετε σε διαδηλώσεις, σε πορείες και παραβαίνετε το νόμο. Σας κατηγορώ ότι μιλάτε για νομιμότητα για τους άλλους Έλληνες και στέλνετε το μήνυμα ότι δεν είναι προνομιούχοι. Σας κατηγορώ ότι χθες δικοί σας άνθρωποι -γιατί εσείς υποθάλπετε τις συναθροίσεις- έδειραν έναν Έλληνα. Σας κατηγορώ γιατί δικοί σας άνθρωποι στην διαδήλωση ωσάν δαιμονισμένοι έσπασαν μια εικόνα της Παναγίας που κρατούσε ένας άνθρωπος. Σας κατηγορώ γιατί οι δικοί σας άνθρωποι διαδήλωσαν καίγοντας και τρομοκρατώντας τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης. Σας κατηγορώ γιατί βουλευτές σας πηγαίνουν στις καταλήψεις πανεπιστημίων και υπερασπίζονται τις παράνομες καταλήψεις. Και μιλώ για την κατάληψη στο ΑΠΘ, όπου πήγαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σας κατηγορώ γιατί βγαίνετε και μιλάτε για οργανωμένη απειθαρχία. Τι είναι αυτό;; Αυτό είναι αναρχία. Θα πρέπει όλοι να τηρούμε το νόμο και όχι κάποιοι να μπορούν να τον παραβιάζουν. Γιατί διαφορετικά δίνετε στη ΝΔ λαβή να επιβάλει με αυταρχικότητα το νόμο και την τάξη».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συνέχισε απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης: «Κατηγορώ και εσάς τη ΝΔ γιατί είστε υπέρ του εγκλεισμού των Ελλήνων και μοιράζετε πρόστιμα στους Έλληνες αλλά δεν επιβάλλετε την τάξη και αφήνετε να γίνονται συγκεντρώσεις χωρίς να μοιραστούν πρόστιμα. Σας κατηγορώ γιατί είστε υπέρ της αυταρχικότητας κατά των Ελλήνων. Σας κατηγορώ γιατί χρησιμοποιείτε την αστυνομία κατά των Ελλήνων με βάρβαρο τρόπο. Σας κατηγορώ γιατί μιλάτε για ενότητα -χθες ο πρωθυπουργός έκανε ένα διάγγελμα και μίλησε για διχασμό- ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν που έδωσε το σήμα να αποκαλούνται ψεκασμένοι όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Σας κατηγορώ γιατί αφήνετε να κάνουν διαδηλώσεις αριστεροί και παρακρατικοί και δεν μπορείτε να επιβάλετε την τάξη. Είστε ανήμποροι να κυβερνήσετε και αφού δεν μπορείτε να το κάντε να πάτε σε εκλογές για να σωθεί ο τόπος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ