Βασίλης Κικίλιας: «Θα κάνουμε ρεκόρ χρονιάς στον τουρισμό» – Τι είπε για τις εκλογές

Την αισιοδοξία του για χρονιά ρεκόρ στον ελληνικό Τουρισμό εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την άποψη ότι η ενδεχόμενη διενέργεια εκλογών μέσα στο καλοκαίρι δεν θα επηρεάσει την άφιξη τουριστών. Η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει με 20% αύξηση της κρουαζιέρας και 35% του Home Porting, με 15-20% αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στα περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport και με συνεχιζόμενες πολύ καλές επιδόσεις μετά τα Χριστούγεννα. Ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα κάνουμε χρονιά ρεκόρ φέτος και πολύ μεγάλων εσόδων και αυτό μας ικανοποιεί πολύ, γιατί ο τουρισμός είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας που δίνει πλεόνασμα και μέρισμα στους μικρούς και στους μεσαίους, στην ελληνική οικογένεια και στη μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση. Είναι ένας κλάδος που στηρίζει την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροτικό κόσμο, τον εμπορικό κόσμο. την κατασκευή και που κρατά χιλιάδες εργαζόμενους.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν περιθώρια μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, κυρίως σε νησιά, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «Εμείς πιστεύουμε ότι είναι μοχλός ανάπτυξης η φορολογία και γι αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μείωσε τριάντα φόρους και εισφορές. Ήταν συνεπής και προεκλογικά και μετεκλογικά. Στηρίξαμε τον κόσμο της εστίασης και τον εμπορικό κόσμο με 44 δισεκατομμύρια, μέσα στην πανδημία. Νομίζω ότι η απαρχή της επόμενης περιόδου, αν μας εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας θα έχει αυξήσεις μισθών και μείωση φορολογίας που κατά την άποψή μου θα εκτινάξει ακόμα παραπάνω την ανάπτυξη.

Πρέπει να σας πω ότι πλέον η τουριστική περίοδος είναι οκτώ και εννέα μήνες σε περιοχές της χώρας, ειδικά στην Αθήνα και στην Αττική και πάντως το ελληνικό κράτος έχει να κερδίσει από την μείωση του ΦΠΑ.

Σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: “Δυστυχώς, δεν ξεκινάμε από το 0. Θυμάμαι τον κ. Λαφαζάνη επί ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από τα ΜΑΤ για τους πλειστηριασμούς, αλλά και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ήρθαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Όσο δυναμώνει η οικονομία, δυναμώνει και το τραπεζικό σύστημα, θα υπάρχουν και άλλα μέτρα στήριξης.”

Για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και το εάν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας, ο Υπουργός, δήλωσε: “Θα σας πω “ναι” παρά το ότι είμαι φανατικός υποστηρικτής της αυτοδυναμίας.”

Ο υπουργός, μίλησε και για τον πρωθυπουργό “Χ” που είχε αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι θέλει συνεργασία με το πρώτο κόμμα, αλλά όχι ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ