Κλείνει το κέντρο φιλοξενίας πολιτικών προσφύγων στο Λαύριο – ΒΙΝΤΕΟ

Κλείνει το κέντρο φιλοξενίας πολιτικών προσφύγων στο Λαύριο, έπειτα από τέσσερις δεκαετίες λειτουργίας, κατά τις οποίες αποτελούσε σταθερό σημείο έντασης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το κέντρο ουσιαστικά δεν δέχεται νέους πρόσφυγες από το 2017, αλλά φιλοξενούσε περίπου 100 Κούρδους, κυρίως πολιτικούς πρόσφυγες που ανήκουν στο εργατικό κόμμα του Κουρδιστάν, το PKK. Το κέντρο στο Λαύριο ήταν ένα «καρφί» στα μάτια της Τουρκίας, που υποστήριζε ότι εκεί υπήρχε κέντρο εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι Κούρδοι πρόσφυγες και οι οικογένειές τους θα μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας, όπως αυτό της Μαλακάσας. Τις εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιεί πλέον ο Δήμος Λαυρεωτικής. Τα οφέλη από το κλείσιμο του κέντρου εκτιμάται ότι θα είναι απείρως μεγαλύτερα από τις ζημιές τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την χώρα, καθώς η Τουρκία προσέδιδε συμβολική σημασία στο Λαύριο.

Η απόφαση για το κλείσιμο του κέντρου στο Λαύριο ελήφθη πριν από δύο μήνες, αμέσως μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην γειτονική χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ