Βαρβιτσιώτης στον Realfm 97,8: Η απάντηση του Καραμανλή για την ακινησία στα εθνικά θέματα ήταν ιδιαίτερα προς τον Σημίτη

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραχώρησε συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

“Η συμφωνία για τα τεθωρακισμένα συζητείται εδώ και πολύ καιρό μεταξύ των δύο υπουργείων Άμυνας και ήταν στη φάση της ολοκλήρωσης. Επισφραγίστηκε από τη συνάντηση του Καγκελαρίου και του Πρωθυπουργού” ανέφερε.

“Αυτή τη στιγμή πρέπει να αναδείξουμε την αστάθεια που επικρατεί στην τουρκική εξωτερική πολιτική” τόνισε. “Δεν θέλω να αποφύγω το θέμα των κυρώσεων, αυτή τη στιγμή τρέχει ένα διπλωματικό μπαράζ σε σχέση με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, τη στάση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ” είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

“Το θέμα του εμπράγκο πώλησης οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, δεν είναι κάτι που η κυβέρνηση το έχει αφήσει έξω από τον σχεδιασμό της. Ο Πρωθυπουργός το έθεσε στον Γερμανό Καγκελάριο. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ” συμπλήρωσε.

“Η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Δεν είμαστε εμείς που έχουμε λυμένο το ζωνάρι μας για να ξεκινήσουμε τον καβγά. Είμαστε αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. Από την άλλη στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι είμαστε και ψύχραιμοι αλλά και δεν πρόκειται να αφήσουμε χωρίς απάντηση την οποιαδήποτε πρόκληση σε διπλωματικό ή οποιοδήποτε άλλο πεδίο” υπογράμμισε.

Τί είπε για τον Κώστα Καραμανλή

«Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε ξεκάθαρα κάτι που αγκαλιάζει την πλειοψηφία των Ελλήνων και αυτό είναι ότι δεν δεχόμαστε καμία έκπτωση στην εθνική κυριαρχία και ότι υπέρτατος στόχος και σκοπός της ανάμιξής του αλλά και ανάμιξης αυτής της παράταξης με την πολιτική είναι η αγάπη και η προστασία για την πατρίδα» σχολίασε για την ομιλία του Κ. Καραμανλή.

«Είπε για αυτούς που τον κατηγόρησαν για ακινησία στα εθνικά θέματα όσο ήταν πρωθυπουργός, απάντησε ότι αν θεωρούν ότι η κινητικότητα γίνεται με εκπτώσεις τότε ναι προτιμώ την ακινησία. Ήταν μια απάντηση ιδιαίτερα προς τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος είχε αρθρογραφήσει λέγοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν ακολούθησε την πολιτική του, που ήταν μια πολιτική αναγνώρισης ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο» σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ