Βαρουφάκης: Από τη Δευτέρα ξεκινάμε ανένδοτο αγώνα εναντίον της παρασιτικής ολιγαρχίας

Μιλώντας από την Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης προανήγγειλε “Μονομέτωπο, ανένδοτο αγώνα κατά της παρασιτικής ολιγαρχίας” από την επομένη των εκλογών.

“Το ΜέΡΑ 25, θα μπει στην Βουλή την Κυριακή, με τη δική σας ψήφο, με ένα στόχο.Τον μονομέτωπο ανένδοτο αγώνα εναντίον της παρασιτικής ολιγαρχίας, που θα προσπαθήσει να στήσει ο κ. Μητσοτάκης, πάνω στο τέταρτο μνημόνιο που του κληροδοτεί ο κ. Τσίπρας” τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Υπογράμμισε, ότι το κόμμα του θα είναι η μόνη “αξιόπιστη” δύναμη, μέσα και έξω από τη Βουλή, απέναντι στη ΝΔ και στην “παρασιτική ολιγαρχία των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων” και ότι η ψήφος στο ΜέΡΑ 25 είναι “ο καλύτερος τρόπος να ψαλιδιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ”.

Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι για την προοπτική να ξαναγίνει κυβέρνηση και πάλι η ΝΔ “φταίει η Αριστερά”, όπως. ιστορικά , για τις ήττες της έφταιξαν η διχόνοια και ο αυταρχισμός της, ο μαξιμαλισμός των αιτημάτων, ή αντίθετα η ενδοτικότητα της – και κάλεσε όλες τις δυνάμεις της, να μην στρέφονται ο ένας κατά του άλλου.

“Εμείς από τη Δευτέρα, ξεκινάμε μονομέτωπο ανένδοτο αγώνα εναντίον της παρασιτικής ολιγαρχίας. Δεν αγωνιζόμαστε εναντίον συντρόφων, ούτε ακόμη και εκείνων που κιότεψαν και υπέγραψαν το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο” είπε ο κ. Βαρουφάκης και συνέχισε:

“Εμείς δε θα τους δώσουμε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσουν την εφαρμογή του τέταρτου μνημονίου, αλλά δεν ισοπεδώνουμε. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ίδιοι με τον Μητσοτάκη, με τον Α. Γεωργιάδη, με όλη αυτή την παρέα, που ράβουν κουστούμια και ετοιμάζονται να μοιραστούν τον ελάχιστο πλούτο που έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα, με τους κερδοσκόπους από το Ντελάγουερ και το Νιου Τζέρσευ”.

“Την Κυριακή θα ψηφίζουμε, ελπίζω να ψηφίσετε ΜέΡΑ 25, τη Δευτέρα ξεκινάμε” είπε ο κ. Βαρουφάκης και έστειλε ξεχωριστά μηνύματα προς τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

Υπενθύμισε ότι ηγετικά στελέχη της ΝΔ του έλεγαν “να υπογράψει ότι του έδινε η τρόικα” για την προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στο σημερινό σχέδιο της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης., λέγοντας :

“Συνταξιούχοι, που ψηφίζετε ΝΔ, έχετε καταλάβει κάτι; Σας τελειώνουν” .

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη “θλίψη” του για το γεγονός ότι ο Α. Τσίπρας μίλησε για “αυταπάτες”. Απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ τόνισε : ” Τη δεκαετία του ’70 ο Ανδρέας Παπανδρέου μου έμαθε ένα πράγμα και τον ευγνωμονώ. Το yes πολλοί το αγαπούν, τον yesman ,όμως, κανείς δεν τον εκτιμά”. Επαίνεσε το βέτο που έβαλε στην ΕΟΚ το 1983 και ακολούθησαν τα ΜΟΠ, πρόδρομοι των ΕΣΠΑ. Για το ΚΚΕ και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, τους κάλεσε να κάνουν κριτική, αλλά να μην υιοθετούν κατηγορίες και συνθήματα “φασιστών”, εναντίον του.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ