Τζήμερος στον Realfm 97,8: Πατριώτης δεν είναι ο «φουστανελολάγνος» – Κρυφή αγάπη της ΝΔ το ΚΚΕ

Στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο πρόεδρος της «Εθνικής Δημιουργίας», Θάνος Τζήμερος.

Σχετικά με τον νέο σχηματισμό, ο κ. Τζήμερος είπε ότι «αυτός ο σχηματισμός βρίσκεται μπροστά από όλα τα άλλα κόμματα, βρίσκεται στο μέλλον. Μου το ζητούν από το 2011 που εμφανίστηκε η «Δημιουργία Ξανά» η οποία και μετεξελίχθηκε σε «Εθνική Δημιουργία».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της «Εθνικής Δημιουργίας», «πρέπει να ξεπεράσουμε την ταμπελοποίηση που είναι μόνο για συσκότιση. Είναι ένα κόλπο του κρατισμού για να αλλάζει μορφή και να έχει το μακρύ του χέρι στην τσέπη του φορολογούμενου».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη «Δημιουργία» έως ένα σύγχρονο, φιλελεύθερο κόμμα και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσα να πω και πατριωτικό». Όπως τόνισε «πατριώτης δεν είναι ο «φουστανελολάγνος», είναι αυτός που θέλει η χώρα του στον σύγχρονο κόσμο να είναι μια σοβαρή, αξιόπιστη και παραγωγική δύναμη».

Ο Θάνος Τζήμερος επεσήμανε ότι «η Εθνική Δημιουργία ζητεί νομοκρατία, να εφαρμόζονται οι νόμοι. Και μόνο το ότι αυτό κάποιοι το θεωρούν ακραίο είναι ένδειξη βαριάς νοσηρότητας του πολιτικού συστήματος».

Αναφερόμενος στην Τουρκία και τις προκλήσεις τόνισε ότι «είναι το χαϊδεμένο παιδί που μπορεί να τσαμπουκαλεύεται στους κόλπους του ΝΑΤΟ, αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ το πρώτο βήμα, αλλά θα ξέρει ο αντίπαλος πως αν το κάνει, θα πονέσει πάρα πολύ. Αυτό είναι το ελληνικό δόγμα, το τουρκικό δεν με ενδιαφέρει».

Σε ερώτηση για μια πιθανή συμμετοχή ή έστω ανοχή σε κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Τζήμερος απάντησε ότι «θα μπορούσαμε να στηρίξουμε μια κυβέρνηση προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις όμως, που για εμάς έχουν θέση προγραμματικής συμφωνίας” ενώ συμπλήρωσε ότι  “θα πρέπει να αλλάξουν οι δομές του κράτους και δεν βλέπω καμία κυβέρνηση διατεθειμένη να το κάνει».

Τέλος χαρακτήρισε το ΚΚΕ «κρυφή αγάπη της ΝΔ» αναφερόμενος στο ότι μέλη του δεν συλλαμβάνονται όπως για παράδειγμα έγινε,  στο «μπουκάρισμα» στην Ακρόπολη, όπως είπε ο ίδιος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ