Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Αναμένουμε την πρόταση μομφής της ΝΔ και η βουλή θα δώσει την απάντησή της

“Υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην περίπτωση που ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαδικασίες συνταγματικής αναθεώρησης στη γείτονα χώρα και θα έρθει η συμφωνία για κύρωση στην ελληνική Βουλή ” δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“O κ. Θεοδωράκης είχε δηλώσει θυμάμαι ότι δεν πρόκειται να γίνει κατσαρίδα της πολιτικής, χρησιμοποιώ τα λόγια του, ότι δεν πρόκειται να θυσιάσει αρχές, αξίες αλλά και το συμφέρον της χώρας στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αυτή τη στάση τήρησε και αυτή τη στάση θεωρώ ότι τηρεί το Ποτάμι ακόμα και σήμερα. Πράγματι υπήρξε μια παραφιλολογία περί αμφιταλάντευσης ίσως του Ποταμιού τις τελευταίες ημέρες, η οποία όμως νομίζω ότι διασκεδάστηκε χθες, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις και του ίδιου του επικεφαλής του Ποταμιού, του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος είπε ότι θεωρεί τη συμφωνία θετική αλλά και τις δηλώσεις του κ. Μαυρωτά, του κ. Δανέλλη και του κ. Κύρκου που επί της ουσίας ήρθαν να επιβεβαιώσουν μια δεδομένη θέση του Ποταμιού υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην περίπτωση που ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαδικασίες συνταγματικής αναθεώρησης στη γείτονα χώρα και θα έρθει η συμφωνία για κύρωση στην ελληνική Βουλή” ανέφερε.

“Θεωρώ ότι ο κ. Ζάεφ δίνει μια δύσκολη μάχη σε ένα κλίμα που έχει επιβαρυνθεί με καχυποψίες, με έντονα αντιδραστικά χαρακτηριστικά, με εθνικισμούς, με σοβινιστικές αντιλήψεις, οι οποίες έχουν κυριαρχήσει τα προηγούμενα χρόνια στη γειτονική χώρα, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι και στη δική μας χώρα αναπτύχθηκαν τέτοιου είδους ιδεολογίες, τέτοιου είδους πρακτικές, τέτοιου είδους αντιλήψεις σε σχέση με τους γείτονές μας. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η πολιτική πίεση είναι πολύ μεγάλη και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρώ ότι ο κ. Ζάεφ με έναν άστοχο τρόπο προσπάθησε να διασκεδάσει αυτές τις εντυπώσεις. Νομίζω ότι όποιος διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και όποιος κάνει τον κόπο να δει τις αναθεωρητέες διατάξεις αλλά και το περιεχόμενο της αναθεώρησης στη γειτονική χώρα, θα κατανοήσει ότι η δεν αφήνεται ανοιχτό κανένα περιθώριο τουλάχιστον νομικά αλλά και πολιτικά για αλυτρωτισμούς στη γειτονική χώρα. Όλα αυτά γίνονται πάρα πολύ καθαρά και σαφή στη Συμφωνία των Πρεσπών και για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να αφήσουμε τις καχυποψίες και τις εθνικιστικού χαρακτήρα αντιδράσεις να μας οδηγήσουν στο να χάσουμε μια τεράστια πολιτική, διπλωματική, ιστορική ευκαιρία για την επίλυση ενός ζητήματος που ταλαιπωρεί και εμάς και τους γείτονες αλλά και τα Βαλκάνια στο σύνολό τους” συμπλήρωσε.

“Αναμένουμε την πρόταση μομφής, μπορεί ανά πάσα στιγμή η ΝΔ, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής να καταθέσει την πρόταση μομφής και το ελληνικό Κοινοβούλιο θα δώσει την απάντησή του. Είναι δεδομένο ότι η ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να προκαλέσει οποιαδήποτε πολιτική κίνηση… Δεν ξέρω τι μπορεί να φαντασιώνεται ή να επιθυμεί η ΝΔ, το ζήτημα εδώ είναι το εξής: Ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο είχε με πεντακάθαρο τρόπο δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να συμπλεύσει με τη ΝΔ, τον κ. Μητσοτάκη και τα ακροδεξιά παραρτήματα της ΝΔ στην προσπάθεια να ανατραπεί η παρούσα κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους” τόνισε.

“Το ζήτημα δεν είναι τι είναι καλύτερο για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για την χώρα. Η ολοκλήρωση της τετραετίας, η λήξη του συνταγματικού κύκλου θα αποτελέσει και ένα σήμα τόσο εσωτερικά όσο και στο εξωτερικό ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της οικονομικής και πολιτικής κρίσης και ότι έχουμε περάσει σε νέα φάση οικονομικής και πολιτικής κανονικότητας” υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το πρωτοσέλιδο των Νέων απάντησε “Το σχόλιο μου είναι ότι μετά την αποτυχία των fake Νέων αλλά και της ΝΔ να συγκροτήσουν ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα με βάση το υποτιθέμενο τέταρτο μνημόνιο, ψάχνουν τώρα να βρουν πολιτικά πατήματα σε ιστορίες οι οποίες πραγματικά δεν μπορούν να αγγίξουν την ελληνική κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνω ποια ακριβώς είναι η κατηγορία, η οποία εξαπολύεται, δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι προσπαθούν να επιτύχουν με αυτές τις αδιανόητες και μάλλον κούφιες καταγγελίες τις οποίες κάνουν. Δεν κατανοώ ποιο είναι το σκάνδαλο που παρουσιάζει η εφημερίδα του κ. Μαρινάκη και από το οποίο φαίνεται ότι πρόκειται να πιαστεί η ΝΔ, όπως στο παρελθόν έχει πιαστεί από διάφορα fake news που προωθούνται από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.