Τσιτουρίδης: Οι Έλληνες Ριζοσπάστες δεν θα μετέχουν στις εθνικές εκλογές

Την απόφαση των Ελλήνων Ριζοσπαστών να μην συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου γνωστοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος, Σάββας Τσιτουρίδης, με σημερινή δήλωσή του, επικαλούμενος το μήνυμα των ευρωεκλογών και τις αντικειμενικές συνθήκες που διαμορφώνονται από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

Ο κ. Τσιτουρίδης ευχαριστεί τους 9.240 ψηφοφόρους που τίμησαν το κόμμα με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές και σημειώνει ότι το μόνο πολιτικό χρέος που αισθάνονται οι Έλληνες Ριζοσπάστες είναι να προτρέψουν τους ψηφοφόρους στις εθνικές εκλογές “να στηρίξουν πολιτικές δυνάμεις και ανθρώπους που πιστεύουν βαθιά στην ενότητα των λαών της ηπείρου μας, στην κοινωνική δημοκρατία, στην αλληλεγγύη, έχουν όραμα, φαντασία και αίσθηση του μέλλοντος. Να επιλέξουν αυτούς που θα μπορούσαν χωρίς δεσμεύσεις και ιδεοληψίες να επαναφέρουν τη χώρα μας στην κανονικότητα, μέσα σε μια Ευρώπη ασφάλειας και ευημερίας για όλους και σ΄ έναν ανοιχτό κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς”.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου των Ελλήνων Ριζοσπαστών:

«Ευχαριστούμε τους 9.240 Ελληνίδες και Έλληνες που στις ευρωεκλογές ξεπερνώντας την πόλωση και τις διχαστικές λογικές στήριξαν το νέο εγχείρημα και το πρόγραμμά μας για την Ελλάδα που αξίζουμε στην Ευρώπη που θέλουμε. Η θετική ψήφος τους μας δίνει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να συνεχίσουμε την πορεία του ακηδεμόνευτου ριζοσπαστισμού, που ξεκινήσαμε στις 26 Μαρτίου αυτής της χρονιάς.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης μελετήσαμε και αξιολογήσαμε τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης, που διεξήχθη κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για ένα πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα, όπως το δικό μας, που έμεινε σταθερά προσηλωμένο στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και στη σημαντικότητα των αποφάσεων που λαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πορεία του τόπου και του λαού μας. Αυτή ήταν η αποστολή μας.

Το μήνυμα των ευρωεκλογών και οι αντικειμενικές συνθήκες που διαμορφώνονται από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μας οδηγούν σήμερα στην απόφαση να μη μετέχουμε στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση στην κρίση και στην ελεύθερη σκέψη των πολιτών που μας τίμησαν αισθανόμαστε ένα μόνο πολιτικό χρέος. Να τους προτρέψουμε στις εθνικές εκλογές να στηρίξουν πολιτικές δυνάμεις και ανθρώπους που πιστεύουν βαθιά στην ενότητα των λαών της ηπείρου μας, στην κοινωνική δημοκρατία, στην αλληλεγγύη, έχουν όραμα, φαντασία και αίσθηση του μέλλοντος. Να επιλέξουν αυτούς που θα μπορούσαν χωρίς δεσμεύσεις και ιδεοληψίες να επαναφέρουν τη χώρα μας στην κανονικότητα, μέσα σε μια Ευρώπη ασφάλειας και ευημερίας για όλους και σ΄ έναν ανοιχτό κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.