Τσίπρας: Τα ψωμιά τους είναι λίγα

Τσίπρας: Τα ψωμιά τους είναι λίγα

 

“Τα ψωμιά τους είναι λίγα. Είναι μπροστά μας μια μεγάλη νίκη του λαού. Έρχεται όχι με τρικ, αλλά μέσω των κοινωνικών αγώνων και του δημοκρατικού δρόμου” τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους εργαζόμενους του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), τον οποίοι χαρακτήρισε  ραχοκοκαλιά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. 

“Δεν μπορούν να αποτρέψουν αυτό που είναι πανθομολογούμενο πως θα συμβεί. Δεν μπορεί το ποτάμι να γυρίσει πίσω. Δεν μπορούν να σταθούν πια κάτω από τη γενική κατακραυγή. Θα πέσουν και θα είναι δημοκρατική η ανατροπή. Δημοκρατικός και ομαλός ο δρόμος της αποκατάστασης της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής”, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Τσίπρας είπε: “Υπάρχει μεγάλη ανησυχία γιατί μεγαλώνει ο αριθμός των νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από το καθεστώς ενεργειακής φτώχειας. Και η ανησυχία μας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν μαθαίνουμε ότι, τηρώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει στην πραγματικότητα ένα μεγάλο μέρος της ΔΕΗ, αλλά ακόμα και τα δίκτυα και τις γραμμές μεταφοράς, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές”.

“Πλιατσικολόγοι θα έρθουν να πάρουν και να κερδοσκοπήσουν όσο μπορούν και με ό,τι μπορούν από το δημόσιο πλούτο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: “Μήπως θα έρθουν κάποιοι ιδιώτες για να απολαμβάνουν μόνο κέρδη, όταν ο ελληνικός λαός και ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώνει την όποια ανάπτυξη αλλά και την ευστάθεια του συστήματος παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα;”

“Εγώ, δεν θα σας πω ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά θα σας πω ότι τον πλούτο σε κάθε κοινωνία τον παράγουν οι δυνάμεις εργασίας” συνέχισε ο κ. Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση: “Μέχρι πρότινος προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι βγαίνουμε από την κρίση. Ότι το πρόγραμμα βγαίνει. Σήμερα, τους διαψεύδουν ακόμα και οι ίδιοι οι εμπνευστές τους”.

“Η κυβέρνηση επιμένει στο παραμύθι του success story, στο παραμύθι της ανάπτυξης θέλοντας να κερδίσει χρόνο.  Οι μόνοι που δεν έχουν άποψη είναι αυτοί στους οποίους αφορά το πρόβλημα, η ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχει άποψη, δεν την διατυπώνει. Και φτάνουν στο σημείο, όχι να πηγαίνουμε στους Ευρωπαίους ηγέτες ή στην κα Λαγκάρντ και να τους λέμε ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης, δεν βγαίνει το πρόγραμμα, δεν μπορείτε να ζητάτε και νέα μέτρα. Αλλά να τους λέμε, μην συζητάτε για νέα μέτρα γιατί θα έρθει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.  Πείτε μου εσείς, ποιος λογικός άνθρωπος νομίζει ότι με μια τέτοια στρατηγική μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί, να πείσει, να συγκρουστεί, να κερδίσει κάτι” σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

“Το πρόβλημά τους ξέρετε ποιο είναι; Ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι θα χάσουν την εξουσία μαζί με τα κουτάλια και τα ζουμιά”, συμπλήρωσε. 

 

“Ο δικός μας εναλλακτικός δρόμος είναι η συνολική ρύθμιση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης” ανέφερε, τονίζοντας: “Ξέρουμε ότι όταν ο πρωθυπουργός ζητάει στήριξη από την τρόικα δεν καταθέτει καμία εναλλακτική πρόταση ή προοπτική. Στην πραγματικότητα ζητάει χρόνο. Χρόνο μπορεί και να του δώσουν, αν αυτό θεωρηθεί ότι είναι το καλύτερο προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν για να υλοποιηθούν οι εγκληματικές επιλογές. Συνεπώς για μας ο χρόνος είναι χρήμα, χρήμα από την τσέπη του ελληνικού λαού”.

 

Στέλνοντας προειδοποίηση, όπως είπε στη μνημονιακή συγκυβέρνηση ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει στην εκποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. “Δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων τοκογλύφων και των υποτακτικών κυβερνήσεων να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ακυρώσει τέτοιου είδους μνημονιακές αποφάσεις και να σταματήσει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Επίσης, δεσμεύεται ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% δημόσια επιχείρηση”, σημείωσε. 

 

“Οι επενδύσεις πρέπει να έρθουν μέσα από το δημόσιο τομέα και από τους ευρωπαϊκούς πόρους. Αλλά να υπάρξει και ένα περιβάλλον ασφάλειας, ώστε να έρθουν και οι ιδιώτες επενδυτές όχι για πλιάτσικο, αλλά παραγωγικές επενδύσεις”, προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ