Τσίπρας στη Realnews: Θεωρώ τα μέτρα της κυβέρνησης δραματικά καθυστερημένα και ανεπαρκή

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη Realnews σε μια εφ’ ‘ολης της ύλης συνέντευξη. Απάντησε σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα μία εβδομάδα πριν από την επανεκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον ΦΟΙΒΟ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, ενόψει και των εκλογών για την ηγεσία και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Μαΐου, εξαπολύει ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτηρίζει καθυστερημένα και ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης και τονίζει ότι «στους λογαριασμούς των πολιτών θα αποκαλυφθεί η εξαπάτηση Μητσοτάκη».

Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τους πολίτες να «έρθουν την επόμενη Κυριακή, να εγγραφούν στους καταλόγους και με τρία ευρώ να ψηφίσουν. Και να στείλουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής με τη συμμετοχή τους».

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ενέργεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «τα θεωρώ δραματικά καθυστερημένα και ανεπαρκή. Εδώ και πολλούς μήνες ο κύριος Μητσοτάκης αγνοεί πεισματικά την πραγματικότητα, τις προτάσεις μας, τις προτάσεις των ανθρώπων της αγοράς, την αγωνία της κοινωνίας. Για πάρα πολύ καιρό -με την ανοχή, αν όχι με τη συνενοχή του- παίζεται ένα παιχνίδι αισχροκέρδειας εις βάρος των πιο αδύναμων, της μεσαίας τάξης, της υγιούς επιχειρηματικότητας. Και τόσο ο ίδιος όσο και οι υπουργοί παίζουν με τη νοημοσύνη των πολιτών. Θυμάστε τις ανοησίες για λεφτόδεντρα, τις απειλητικές προειδοποιήσεις για δημοσιονομικό εκτροχιασμό, κάθε φορά που θέταμε το ζήτημα να ληφθούν μέτρα – και προτείναμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα. Ε, λοιπόν, μετά από σχεδόν δύο χρόνια ένοχης αδράνειας είναι δυστυχώς αργά. Και είναι πολύ λίγα σε σχέση με το τσουνάμι που έχει χτυπήσει κάθε νοικοκυριό».

Τσίπρας

Σε ερώτηση για το εάν τα 600 ευρώ αναδρομικά είναι λίγα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ή πρέπει να έχει πολύ κακούς συμβούλους επικοινωνίας ή πρέπει να είναι πολύ απελπισμένος. Αλλιώς δεν εξηγείται πώς τον προέτρεψαν να υποσχεθεί στο διάγγελμά του επιστροφή 600 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάθε καταναλωτή για το εξάμηνο Δεκεμβρίου – Μαΐου και την επόμενη ημέρα οι υπουργοί του να αποκαλύπτουν ότι το συνολικό ποσό αυτού του μέτρου ανέρχεται σε 280 εκατ. Με δεδομένο ότι το σύνολο των καταναλωτών είναι 4,2 εκατομμύρια πρώτες κατοικίες που έχουν ήδη πληρώσει χιλιάδες ευρώ αισχροκέρδειας στους λογαριασμούς τους, αντιλαμβάνεστε κάνοντας μια απλή διαίρεση ότι μεσοσταθμικά θα επιστραφούν 66 ευρώ σε κάθε καταναλωτή και όχι 600. Όταν αυτό αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των καταναλωτών, θα αποκαλυφθεί και το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης που για άλλη μία φορά επιχειρεί ο κύριος Μητσοτάκης».

Σε ερώτηση για την κριτική ότι όλες μαζί οι προτάσεις για την ακρίβεια είναι μαξιμαλιστικές και δεν «βγαίνουν» δημοσιονομικά, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν χρειάζεται πια να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα, γιατί απαντά πλέον ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης μέσα στον πανικό του. Επί εννιά μήνες, κάθε φορά που προτείνουμε ρεαλιστικές και στοχευμένες προτάσεις για να κοπεί η αισχροκέρδεια της ΔΕΗ και των άλλων ιδιωτών παραγωγών ενέργειας, μας απαντούσε για λεφτόδεντρα. Ενώ στην πραγματικότητα εμείς του ζητάμε όχι να ποτίσει λεφτόδεντρα, αλλά να κλαδέψει τα κλεφτόδεντρα. Σήμερα, έντρομος, αναγκάζεται να παραδεχθεί όλα όσα του καταλογίζαμε. Του καταλογίζαμε ανοχή στα ουρανοκατέβατα κέρδη του 1,5 περίπου δισ. ευρώ το τελευταίο εννιάμηνο. Μας έλεγε ψεύτες. Σήμερα αποδεικνύεται ότι αυτός ήταν ο ψεύτης. Μένει να δούμε αν θα βρει το θάρρος να προσδιορίσει και το ακριβές μέγεθος της κλοπής ή θα τα καλύψει, παίρνοντας για άλλη μία φορά από τα έτοιμα του δημόσιου ταμείου που εμείς του παραδώσαμε ισχυρό, δηλαδή από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, για να καλύψει τα σπασμένα της αισχροκέρδειας των golden boys της ΔΕΗ, των funds μετόχων της και των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας».

Διαβάστε εδώ κι εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ