Τσίπρας: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μεταρρυθμιστικό στίγμα

Του Παναγή Γαλιατσάτου

Την ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE), ανέδειξε σε πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε στα γραφεία του κόμματος στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πολιτική Γραμματεία, που είχε ως αντικείμενο την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης, και επεκτάθηκε σε όλες τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις καθώς και στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ.

Η Πολιτική Γραμματεία συζήτησε κυρίως πάνω στο άνω των 30 σελίδων κείμενο εισήγησης του Γραμματέα του κόμματος Πάνου Ρήγα προς την Κ.Ε.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα που τέθηκαν αφορούν στην κυβερνητική πολιτική, την ευρωπαϊκή στρατηγική και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, αλλά και ζητήματα λειτουργίας του κόμματος.

Αν και η αξιολόγηση βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης δεν υπήρξε κάποια νέα ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης απ�� τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, δεν έγινε επίσης καμία συζήτηση για την πολιτική αντιπαράθεση με την Ν.Δ. των τελευταίων ημερών και τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ιδιαίτερα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να υποχωρήσει στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και υποστήριξε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θέλουν να δοθεί διέξοδος στο πρόβλημα και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για άρση του αδιεξόδου.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, πέρα από τις αναφορές του στην αξιολόγηση, ο κ. Τσίπρας έθεσε ως στόχο την εμβάθυνση της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είπε ότι πρέπει να παραχθεί βαθύ μεταρρυθμιστικό στίγμα στα εργασιακά, την υγεία, την παιδεία και εν γένει την κοινωνική πολιτική, ενώ ιδιαίτερη έμφαση απέδωσε στην πρόθεση της κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης να επανεκκινήσει το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Σε πολιτικό επίπεδο, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα χάραξης στρατηγικής και οδικού χάρτη ενίσχυσης των κοινωνικών συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

 

Επίθεση της ΝΔ στον Σπίρτζη – Η απάντηση του υπουργού

Ενδιαφέρον της Αθήνας για προμήθεια αεροσκαφών F-35

Ο Θεοδωράκης για τις αποχωρήσεις βουλευτών: Αυτοί που φεύγουν είναι δειλοί – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ