Τσίπρας: Μην τσιμπάτε

Τσίπρας: Μην τσιμπάτε

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Να μην… τσιμπάνε στις προκλήσεις της κυβέρνησης και των στελεχών της ζήτησε χθες από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Στάθη Παναγούλη και όσων είχαν την ευθύνη των χειρισμών στην τροπολογία με τα φάρμακα. Στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επίσης, υπήρχε κόντρα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ οργισμένος εμφανίζεται ο Μανόλης Γλέζος με την κριτική που άσκησε ο Χρήστος Καραγιαννίδης. «Μαζέψτε τον Χρήστο» έλεγε μάλιστα λίγο αργότερα ο Μαν. Γλέζος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, εμφανίστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αποφασισμένος -πέραν της στροφής στις οικονομικές θέσεις του κόμματος- να επιβάλλει και καλύτερες συνθήκες λειτουργίας.

«Στην αντιπαράθεση να μην παρασυρόμαστε από τον τρόπο που μας επιβάλλουν η κυβέρνηση και τα στελέχη της. Αυτοί είναι καμένοι, είναι απαξιωμένοι. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Θέλουν τη γενική απαξίωση. Εμείς πρέπει να πολιτικοποιούμε την αντιπαράθεση» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας δυο ειδικές αναφορές. Πρώτον, στη φράση του Στάθη Παναγούλη περί «φυλακών» που θα χρειαστούν για να κλειστούν πολιτικοί, που είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας. Και δεύτερον, για το κλίμα και την ένταση που δημιουργήθηκε στην ψηφοφορία της τροπολογίας για το φάρμακο, «φωτογραφίζοντας» τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και -αν και δευτερευόντως- και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Αλ. Τσίπρας, επίσης, επέμενε πώς στο εξής τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει απλώς να αποδομούν τις θέσεις της κυβέρνησης, αλλά και να παρουσιάζουν τις προτάσεις και τις λύσεις που επιλέγει το κόμμα τους, αρχής γενομένης -όπως είπε- από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Π. Λαφαζάνης VS Ευ. Τσακαλώτου

Στη συνεδρίαση υπήρξε και αντιπαράθεση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο Π. Λαφαζάνης επέμενε πως η εξυπηρέτηση του χρέους είναι αδύνατη για οποιαδήποτε οικονομία αν δεν κουρευτεί κατά 40% από τον πρώτο χρόνο. «Θα την πνίξει την οικονομία δεν αντέχει» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε να αναχθεί το σημείο σε βασικό θέμα παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαφώνησε ως προς το 40% , με αποτέλεσμα να ανταπαντήσει ο Π. Λαφαζάνης.

Την Κυριακή, πάντως, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το «Αριστερό Ρεύμα» θα καταθέσει διαφορετική πλατφόρμα για το πρόβλημα της ευρωζώνης, όπως θα πράξουν και άλλα στελέχη.

«Στροφή»

Νέο βήμα στην τακτική της «στροφής προς το ρεαλισμό» έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ.

«Όσο τολμάμε, η κριτική μας ενθαρρύνει και μας ενισχύει» είναι η απάντηση της ηγεσίας στην κριτική τόσο του Περισσού, όσο και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ