Τσίπρας: Είμαστε λαός που ξέρει να βγαίνει από φουρτούνες – BINTEO

“Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης φουρτούνας, αλλά είμαστε λαός της θάλασσας που ξέρει να βγαίνει από φουρτούνες και κυρίως δεν φοβάται να ανοιχτεί σε μεγάλα πελάγη σε καινούριες θάλασσες προκειμένου να φτάσει σε νέα και πιο ασφαλή λιμάνια” είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

“H .Ε.Ε οφείλει να ξαναβρεί το δρόμο της γυρνώντας πάλι πίσω στις καταστατικές της αρχές και διακηρύξεις, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία την κοινωνική δικαιοσύνη.  Με την εμμονή στην πολιτικές λιτότητας που εντείνουν την ύφεση αυτό δυστυχώς είναι αδύνατο” τόνισε.

“Ας γελιόμαστε. Το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό είναι ευρωπαϊκό. Δεν λέγεται Ελλάδα.  Το πρόβλημα λέγεται Ευρωζώνη και αφορά στην ίδια τη δομή της. Το πρόβλημα είναι αν θα ξαναδώσει χώρο στην ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την ευημερία, σε πολιτικές αλληλεγγύης αντί σε πολιτικές επιβολής αδιέξοδων και αποτυχημένων προγραμμάτων” πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα διατηρεί τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων. Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους.

 

 

 

Δείτε επίσης:

Ο Τσίπρας σε ομογενείς: Η Ελλάδα δίνει μια γενναία μάχη – ΒΙΝΤΕΟ

Συνάντηση Τσίπρα με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Κίνας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ