Τσιόδρας στον Realfm 97,8: Καλό είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο – Τι είπε για την ακρίβεια

«Καλό είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο» τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλλα.

«Το μήνυμα του Πρωθυπουργού ήταν σαφές, αφορά τους πάντες και όχι μόνο κάποιες δηλώσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα και αυτό που ειπώθηκε με ιδιαίτερη έμφαση είναι ότι θα πρέπει να έχουμε τα πόδια μας στη γη. Ο κόσμος θα μας κρίνει από τη δουλειά που γίνεται, από την  αντιμετώπιση των προβλημάτων. Καλό είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο. Νομίζω ότι το μήνυμα ελήφθη και το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα είναι προσανατολισμένη στο έργο που έχει να κάνει» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των πολιτών – το ξέρουμε πάρα πολύ καλά- και θα συνεχίσουμε να είμαστε από πάνω. Είναι ένα πρόβλημα που αν είχαμε μαγική συνταγή θα την είχαν εφαρμόσει κι άλλες χώρες και θα είχε λυθεί. Στον πληθωρισμό η Ελλάδα πάει αρκετά καλά σε σχέση με άλλες χώρες. Έχουμε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό και στα τρόφιμα είμαστε στον μέσο όρο. Μαγική συνταγή δεν υπάρχει, κάνουμε τα πάντα και θα είμαστε από πάνω».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι έτοιμη η Πολιτική Προστασία να αντιμετωπίσει ακραία ή δύσκολα καιρικά φαινόμενα, ο κ. Τσιόδρας απάντησε ότι «ετοιμαζόμαστε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε τυχόν καταιγίδες που θα έρθουν. Στην Θεσσαλία έπεσαν 800 τόνοι σε ένα στρέμμα που δεν έχει πέσει πουθενά, δεν μπορείς να πεις ότι έχεις έναν μηχανισμό για να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο φαινόμενο. Οι ακραίες εκφράσεις του καιρού δεν θα είναι κάτι που θα ζούμε κάθε 10- 15 χρόνια. Πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τα σχέδια Πολιτικής Προστασίας και το κάνουμε. Αυτό αφορά και στον εξοπλισμό και στο να υπάρχει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών. Αυτομάτως να λειτουργούν ώστε να υπάρχει καλύτερη ανταπόκριση».

Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και την κριτική ότι δεν αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «έχει προσανατολισμό και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από τα 536 επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί, τα 320 αφορούν ΜμΕ. Επίσης ένα πολύ μεγάλο πλέγμα έργων που αφορούν και στις μεγάλες επιχειρήσεις κατευθύνονται και στις μικρομεσαίες καθώς λειτουργούν συνεργατικά».

Σχετικά με τα σενάρια ανασχηματισμού ο κ. Τσιόδρας, υπογράμμισε ότι «τους πρώτους 3-4 μήνες έγιναν πολλά σημαντικά πράγματα αλλά είχαμε να αντιμετωπίσουμε και αλλεπάλληλες κρίσεις. Ελπίζω ότι δεν θα πάει έτσι το επόμενο διάστημα. Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκαν μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων που θα κρίνουν σε τελική ανάλυση την κυβέρνηση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ