ΗΠΑ: Μητέρα επιτέθηκε στον δολοφόνο της κόρης της μέσα στο δικαστήριο – «Γελούσε μέσα στο πρόσωπό μου»

Μια μητέρα και δύο μέλη της οικογένειάς της επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο για την δολοφονία της κόρης της, αφού ισχυρίστηκε ότι ο φερόμενος ως δράστης «γελούσε μέσα στο πρόσωπό της» κατά τη διάρκεια μιας συναισθηματικής κατάθεσης μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου του Τέξας την Τρίτη (17/10).

Ο Frank DeLeon Jr., 19 ετών, παρακολουθούσε τη δεύτερη μέρα της δίκης για τον φόνο στο Χιούστον, όπου κατηγορείται ότι πυροβόλησε την πρώην κοπέλα του, Diamond Alvarez, 16 ετών, 22 φορές τον Ιανουάριο του 2022, όταν ξέσπασε το χάος.

Η μητέρα της Alvarez, Anna Machado, είχε μόλις ολοκληρώσει την κατάθεση της. Προχωρώντας για να επιστρέψει στην θέση της, κατευθύνθηκε κατευθείαν προς τον DeLeon προτού την σταματήσει ένας αστυνομικός.

Καθώς η Machado κρατούνταν από τον αστυνομικό, ο θείος της Alvarez όρμησε στον DeLeon γρονθοκοπώντας τον πολλές φορές.

Σε βίντεο που καταγράφηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό KHOU φαίνονται υπάλληλοι του δικαστηρίου να ρίχνουν τον θείο του θύματος στο πάτωμα, ενώ ο DeLeon οδηγείται σε μια γωνία. Η Machado προσπάθησε να υπερασπιστεί τον συγγενή της, αλλά εμποδίστηκε από την μητέρα του κατηγορούμενου που ξεκίνησε να την σπρώχνει.

Μόλις οι οικογένειες χωρίστηκαν, ο δικαστής Hazel B. Jones διέταξε να διακοπεί η δίκη. Η Machado άκουσε τους πυροβολισμούς στις 11 Ιανουαρίου και έτρεξε έξω για να βρει την κόρη της πεσμένη στο έδαφος.

Σύμφωνα με την New York Post η μητέρα προσπάθησε να κάνει Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στο παιδί της, όμως δεν κατάφερε να την σώσει. Ο DeLeon, 17 ετών τότε, συνελήφθη λίγο αργότερα.

Μετά τον καβγά, η Machado εξέφρασε τη λύπη της για το ξέσπασμα της στην δικαστική αίθουσα. «Ήταν λάθος μου, ήταν λάθος από μέρους μας, γιατί δεν είμαστε τέρατα», είπε η Machado έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου μετά τον καυγά.

«Αλλά είναι τόσο το μίσος, γιατί θέλω την κόρη μου πίσω, και αυτό που έκανε είναι φρικτό, βλέποντας την κόρη μου εκεί και τον κοιτάζω, γνωρίζοντας ότι το έκανε και γελάει μέσα στο πρόσωπό μου, ήταν πολύ λάθος και λυπάμαι για αυτό» ανέφερε η μητέρα του θύματος.

Η Machado τόνισε την στάση του κατηγορουμένου στην δίκη, λέγοντας ότι χαμογελούσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της. «Είναι ένα τέρας στα μάτια μου. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Έδειχνε καθόλου μετανιωμένος; Όχι. Γελούσε μέσα στο πρόσωπό μου», πρόσθεσε η Machado. «Σαν να είναι ένα ανέκδοτο. Μια ζωή δεν είναι ανέκδοτο. Η ζωή της κόρης μου δεν είναι ανέκδοτο».

Ο θείος της δολοφονημένης συνελήφθη και απομακρύνθηκε με χειροπέδες. Δεν είναι γνωστό αν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για το περιστατικό.

Η σχέση του ζευγαριού έληξε όταν η Alvarez ανακάλυψε ότι ο DeLeon έβγαινε με ένα άλλο κορίτσι ενώ οι δυο τους έβγαιναν ακόμη ραντεβού.

Ο DeLeon είχε ζητήσει από την Alvarez να συναντηθούν σε ένα πάρκο το βράδυ της δολοφονίας.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο την Τρίτη, αφού έχασε την πρώτη μέρα της δίκης του τη Δευτέρα, επειδή ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με τον θείο του και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να αξιολογηθεί το τραύμα στο κεφάλι του με βάση το KHOU.

Ο DeLeon αποδέχτηκε να κάνει συμφωνία με τον εισαγγελέα και να παραδεχτεί την ενοχή του και να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 45 χρόνων, ενώ θα δικαιούται αποφυλάκιση υπό όρους στα μισά της ποινής του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ