Τσακαλώτος: Η κρίση είναι Ευρωπαϊκή

Τσακαλώτος: Η κρίση είναι Ευρωπαϊκή

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την κατάσταση της οικονομίας, καθώς και τη στάση του ΔΝΤ.

«Έχουμε μια πολιτική ελίτ που δεν έχει σοβαρό σκοπό για μια στοιχειώδη αναδιανομή του πλούτου», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Χρειάζεται μια προσοχή για να μην απαξιωθεί η ίδια η πολιτική. Δυσκολευόμαστε όμως όταν έχουμε μια κυβέρνηση που κάνει πράγματα όπως με το μαύρο στην ΕΡΤ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Σχετικά με την οικονομία και το τι πρέπει να γίνει ο κ. Τσακαλώτος είπε:

«Δεν πρέπει να αντιμετωπισθεί κάθε χώρα ξεχωριστά. Η κρίση της ευρωζώνης θα συνεχιστεί, όσο δεν αναγνωρίζει ότι έχουμε ένα πανευρωπαϊκό χρέος που πρέπει να αντιμετωπισθεί στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν μου αρέσουν όλες αυτές οι λύσεις που λένε για την Ελλάδα. Το ομόλογο για τα 50 χρόνια έχει σκοπό να συνεχιστεί η πίεση στην Ελλάδα», και πρόσθεσε:

«Πρέπει να είναι Ευρωπαϊκή λύση και 2ον να επιτρέπει ανάπτυξη, πειραματισμούς. Είναι καιρός να βασιστούμε σε άλλες δυνάμεις γιατί αυτό το μοντέλο απέτυχε και πριν από την κρίση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ