«Τρικυμία» στον ΣΥΡΙΖΑ: Στο τραπέζι το ενδεχόμενο αποπομπής του Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο – Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο

Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω της «τρικυμίας» που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υποψήφιου Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπανώτα για την κακοποίηση των γυναικών.

Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ακόμη και το ενδεχόμενο αποπομπής Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.  Στελέχη ήδη «ψιθυρίζουν» κάτι τέτοιο, όμως, περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Μάλιστα τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι η δήλωση Παπανώτα ήρθε σε μια χρονική στιγμή που θα έπρεπε να βρίσκεται στο επίκεντρο η συμπλήρωση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος με τα πέντε πρόσωπα που θα επιλέξει ο Στέφανος Κασσελάκης και θα παρουσιαστούν αύριο, αλλά και στις προτεραιότητες του κόμματος στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Από χθες πάντως, έχει ξεσηκωθεί «θύελλα» εναντίον του Δημήτρη Παπανώτα όχι μόνο από στελέχη άλλων κομμάτων, αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ, «αδειάζοντας» τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, αλλά και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε ανάρτησή του έγραφε ότι ο κ. Παπανώτας «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος» στις ευρωεκλογές και ότι ελπίζει «απλά χωρίς φασαρίες να τον αποσύρουν και να πάμε παρακάτω».

Ο Δημήτρης Παπανώτας μίλησε για «κοπτοραπτική»  στις δηλώσεις του, ωστόσο δεν έχει διευκρινίσει τι «κόπηκε» και τι «ράφτηκε», ενώ πολλοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν καθυστερημένη την αντίδρασή του και ότι αυτή ήρθε μόνο μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Σημειώνεται ότι η δήλωση που προκάλεσε αναταραχή είναι ότι «εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».

«Πυρά» Μπεκατώρου και Τσαμπάζη

Η Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», είπε νωρίτερα ότι «ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «είμαι ήδη σε επικοινωνία με τα συλλογικά όργανα του κόμματος και περιμένω μια απάντηση».

Σημειώνεται ότι και η Δώρα Τσαμπάζη μιλώντας χθες στο Kontra24 ζήτησε την παραπομπή του Δημήτρη Παπανώτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωσή του.

Η Δώρα Τσαμπάζη πρόσθεσε ότι «και  θέλω να πω ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα άτομο το οποίο το κοσμεί και μιλάμε για την Σοφία Μπεκατώρου η οποία χρειάστηκε περίπου 25 χρόνια για να καταγγείλει τον θύτη της οπότε πρέπει λίγο οι κεραίες μας να είναι λίγο ανοιχτές σε όλο αυτό το θέμα που έχει προκύψει. Εγώ κάθισα και είδα πολύ προσεκτικά και ως δημοσιογράφος τη δήλωση του κ. Παπανώτα, το κομμάτι που αναφέρεται στον άνδρα και στον σατράπη δεν έχει υποστεί παρέμβαση ή κάτι, είναι συνεχόμενη η σκέψη του. Παρόλα αυτά αν ο ίδιος θεωρεί ότι αυτό δεν έχει ερμηνευθεί σωστά, νομίζω μπορεί να ζητήσει όλο το υλικό από την κυρία Φαίη Σκορδά να το παραθέσει στα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή δεοντολογίας και στα θεσμικά όργανα και εκείνα να αποφασίσουν».

Η κυρία Τσαμπάζη συμπλήρωσε ότι «ο κ. Παπανώτας όπως και εγώ και οι υπόλοιποι έχει επιλεγεί μέσα από αυτή την καινούρια διαδικασία των προκριματικών άρα ο κόσμος αποφάσισε να είναι εκεί, νομίζω πρέπει να το εξετάσει η επιτροπή δεοντολογίας, τα εκτελεστικά όργανα και αν ο κόσμος αγνοούσε την ύπαρξη αυτών των δηλώσεων ή αν το κόμμα δεν πρόσεξε ή αγνόησε αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει τώρα σε αυτή τη φάση… Δηλαδή αν εγώ θεωρούσα ότι είχαν παραποιηθεί οι δηλώσεις μου θα ζητούσα ολόκληρο το βίντεο να το καταθέσω εκεί που πρέπει για να είμαι εντάξει. Εγώ στην ανάρτηση του Δημήτρη Παπανώτα διάβασα για παλαιότερη ανάρτηση. Πριν από έναν μήνα δεν είναι παλιό, είναι φρέσκο είναι τωρινό, παλιό είναι πριν από πολλά χρόνια που πολλοί έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε άποψη. Εύχομαι να έχει παραποιηθεί αυτό και περιμένω το αληθινό το βίντεο για αυτό που θεωρεί ο κ. Παπανώτας ότι έχει πει».

Η νέα δήλωση Παπανώτα

«Όταν ένας άνθρωπος έχει πολιτικό λόγο κάποιου θα έπρεπε εκεί να γίνεται κριτική και όχι σε οτιδήποτε άλλο, και να ανασύρουμε δηλώσεις από το παρελθόν και να κόβουμε και να ράβουμε. Αυτά δεν είναι απλά πολιτικές απρέπειες, δεν θέλω καν να τα χαρακτηρίσω» τόνισε ο Δημήτρης Παπανώτας σε νέες δηλώσεις του σήμερα στο OPEN.

Ο ίδιος τόνισε: «Πάντα έλεγα στους δημοσιογράφους “Ρώτα λίγα και μην μου κόβεις πράγματα, παίξε αυτό ολόκληρο, να καταλάβει ο κόσμος τι λέω”. Από τις δηλώσεις μου το 5λεπτο έγινε ενάμισι λεπτό στις εκπομπές και οι καλοθελητές το έκαναν 5 δεύτερα. Τι συμπέρασμα να βγάλει κάποιος από αυτό;

Με ενόχλησε που η δήλωση αφορούσε στην κακοποίηση των γυναικών γιατί έχω αποδείξει πως είμαι ο πρώτος που στάθηκε δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες και το έκανα όταν οι άλλοι πετούσαν χαρταετό. Το ’93 και το ’94 βγήκα και υπερασπίστηκα συγκεκριμένες κυρίες, που είχαν δεχτεί βίαιες επιθέσεις, και πέρασα 12 χρόνια στα δικαστήρια σε μία γνωστή ιστορία την οποία οι καλοθελητές δεν θυμήθηκαν τώρα».

«Με αποκάλεσαν μισογύνη από την κοπτοραπτική μίας δήλωσης, η οποία ήταν μία έκκληση στις γυναίκες να μιλάνε. Να μην κάνουν το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, ατομικό τους πρόβλημα», πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Έκοψαν από τη δήλωσή μου το “και δεν μιλάει” και η κομμένη, της κομμένης, ω κομμένη δήλωση, αποκόπηκε εντελώς. Δεν είναι ηθικό αυτό και δεν θέλω να πω ποιοι το έκαναν» υποστήριξε ο ίδιος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ