Σάλος με τις δηλώσεις Παπανώτα για την κακοποίηση γυναικών – Τι απαντά μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρη Παπανώτα, σχετικά με την κακοποίηση των γυναικών.

Στις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν ο Δημήτρης Παπανώτας, στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά με αναφορές στη Νόνη Δούνια και στην άτυπη κόντρα που είχαν, ακούγεται να λέει πως «εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της», με αποτέλεσμα να προκληθούν σφοδρότατες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αχτσιόγλου: «Σεξισμός, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας και μισογυνισμός»

Κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στράφηκε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου από την Νέα Αριστερά, δηλώνοντας ότι «αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό».

Την απομάκρυνση του Δημήτρη Παπανώτα από τη λίστα του κόμματος ή την παραίτησή του ζητά από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος.

«Ώρες μετά την αποκάλυψη της δήλωσής του, το κόμμα του κυρίου Κασσελάκη σιωπά. Την ίδια ώρα ο πρόεδρός του μας ενημερώνει ότι «η καπηλεία του πατριωτισμού [της πατρίδας], της πίστης [θρησκεία], οικογένειας [αυτό τουλάχιστον μένει ίδιο] από τη Δεξιά τελειώνει εδώ». Στο αναγεννημένο τρίπτυχο του «πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια», οι απόψεις του κυρίου Παπανώτα, προφανώς, είναι ανεκτές. Γιατί έρχονται από την ίδια εποχή. Το σκοτεινό παρελθόν της χώρας. Ο κύριος Παπανώτας πρέπει, έστω και τώρα, να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί».

Στην αναπαραγωγή των δηλώσεων του Δημήτρη Παπανώτα, προχώρησε μέσω ανάρτησής της και η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη.

Η ηθοποιός Άννα Ελεφάντη, που έχει υπάρξει και υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε απέναντι στις δηλώσεις του κ. Παπανώτα. «Για την ιστορία, αυτές οι δηλώσεις του κυρίου Παπανώτα είναι απαράδεκτες και σεξιστικές και δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγές ΠΑΣΟΚ: «Στο ίδιο ψηφοδέλτιο Μπεκατώρου και Παπανώτας;»

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολιάζει πως «προκαλεί εντύπωση πως μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Σοφία Μπεκατώρου, που πρωτοστάτησε στο κίνημα metoo, και ο Δημήτρης Παπανώτας που συμμερίζεται την άποψη πως “αν μια γυναίκα πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και κάθεται και το ανέχεται, πρόβλημα της”».

Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα

Με ανάρτησή του απάντησε ο Δημήτρης Παπανώτας κάνοντας λόγο για «κοπτοραπτική» προκειμένου να δημιουργηθεί πρόβλημα τόσο στον ίδιο όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, έγραψε: «Τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον. Απολογούμαι αν μέσα από την «κοπτοραπτική» της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ