“Τρικυμία” έφερε το άρθρο Πανούση

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Σφοδρές, όσο και αντιφατικές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το χθεσινό άρθρο του Αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, με το οποίο υποστήριζε ότι «την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός». Αποστάσεις κράτησε το Μέγαρο Μαξίμου, το μέρος του πήραν ορισμένοι υπουργοί, ενώ δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του επιτέθηκαν.

«Οι αναφορές του Αναπληρωτή υπουργού κ. Γ. Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν», ήταν το σχόλιο της κυβέρνησης που διεμήνυε ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους Δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης.

«Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει», είπε για το άρθρο του κ. Πανούση ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, διασαφηνίζοντας, πάντως, ότι τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα παραμονής του Γιάννη Πανούση στη θέση του.

Το επίμαχο άρθρο αρνήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, διαβεβαιώνοντας πάντως για τις ‘καθόλα άριστες’ σχέσεις του με τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά τα όσα ακούστηκαν περί ‘σύννεφου’ στις σχέσεις τους.

Από την άλλη πλευρά, να υποστηρίξει ότι στη γενική κατεύθυνση του άρθρου συμφωνεί πολύ, έσπευσε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, υποστηρίζοντας μάλιστα πως εμφανίζεται ένα νέο φαινόμενο κατά το οποίο κάποιες ομάδες είναι σαν να λένε ότι «δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ΜΑΤ, καταλαμβάνουμε τα πάντα, μέχρι να υποχρεωθείτε να στείλετε τα ΜΑΤ…»

Αυτονόητα κατά το Σύνταγμα χαρακτήρισε όσα λέει ο κ. Πανούσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στο υπουργείο του οποίου πρόκειται να μεταφερθεί το χαρτοφυλάκιο του Γιάννη Πανούση.

Πολύ διαφορετική ήταν η αντιμετώπιση του περιεχομένου του άρθρου Πανούση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, που έκανε λόγο για ατόπημα.

«Ο κ. Πανούσης από ό,τι γνωρίζουμε όλοι είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να εφαρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών (…) Δε νομίζω ότι υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους», είπε, σημειώνοντας πάντως πως τα όσα περιγράφει ο υπουργός δεν αφορούν την κυβερνώσα παράταξη.

Στον κ.Φίλη, μάλιστα, έσπευσε να απαντήσει, δια κύκλων του, ο Γιάννης Πανούσης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τις «αυτονόητες θέσεις» που εξέφρασε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή. «Η άποψή μου είναι ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός καταρχήν και δεν είναι σχολιαστής», είπε, καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη.

Επίθεση εναντίον του αναπληρωτή υπουργού εξαπέλυσε μέσω των social media και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, υποστηρίζοντας πως «αν κάποιος υπουργός δεν ανήκει σε καμία από τις δύο ΚΟ που στηρίζουν την κυβέρνηση, δεν σημαίνει πως μπορεί να εφαρμόζει προσωπική πολιτική».

Αντίθετα, ότι ο κ.Πανούσης λέει το αυτονόητο, υποστήριξε η ‘πασοκογενής’ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη.

Ότι δεν συνηθίζεται ένας υπουργός να κάνει τέτοια παρέμβαση από πρωτοσέλιδο εφημερίδας, παρατήρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, παρατηρώντας πάντως πως δεν απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στην Αριστερά, η οποία άλλωστε είναι ταυτόσημη με τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και δεν υποστηρίζει την ανομία.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν οι εργασίες της επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ