Τρέχουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Συνάντηση Κασσελάκη-Παππά στη Βουλή

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μεταβαίνει στη Βουλή για συνάντηση με τον Νίκο Παππά. Η στάση του κ. Παππά αποτελεί «κλειδί» για τον δεύτερο γύρο, με τον πρώην υπουργό να κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής, ο κ. Παππάς είπε: «Πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στο μετασχηματισμό του κόμματός μας σε μια Αριστερή Προοδευτική δημοκρατική παράταξη (…) Να υπηρετήσουμε την παράταξη της νίκης».

Η συνάντηση με τον Νίκο Παππά ανακοινώθηκε από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη και ενώ τα επιτελεία τους βρίσκονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συζητήσεις. Άλλωστε τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα τώρα στο πώς θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες και οι συμμαχίες ενόψει της δεύτερης κάλπης την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Ο ρόλος του Νίκου Παππά, ο οποίος στον πρώτο γύρο απέσπασε ποσοστό 8,64%, είναι ρυθμιστικός.

Σε λίγες ώρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τη στήριξη του Νίκου Παππά στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πάντως, ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα έχει τη στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου είχε δηλώσει: «Είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχουν διεισδύσει εκεί που δεν το περιμένει κανείς, δηλαδή στην ουσία της πολιτικής. Είναι προφανές ότι θα υπάρχει στη συνέχεια η ίδια επιμονή για την Αριστερά και την ουσία της πολιτικής».

Ο Στέφανος Τζουμάκας επίσης, θα είναι απίθανο να στοιχηθεί με τον Κασσελάκη, όταν πριν από λίγες ημέρες τον είχε κριτικάρει με σκληρούς όρους και χαρακτηρισμούς.

Δύο πόλοι

Στον άξονα που διαμορφώνεται τώρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι γνώστες θέτουν δύο πόλους: τη διατήρηση του ΣΥΡΙΖΑ με τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά που έχουν διαμορφωθεί εδώ και 10 χρόνια (εδώ κλίνει η τάση Τσακαλώτου με την Αχτσιόγλου) και τον έτερο πόλο του «άλλαξέ τα όλα» που έχει τάξει ο Κασσελάκης.

Ο τελευταίος άλλωστε έχει σχολιαστεί από τους παλιούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι κινείται μακριά από τις καταβολές και τις ρίζες της Αριστεράς– ενώ για ένα σκληρότερο κομμάτι το ενδεχόμενο να είναι πρόεδρος του κόμματος θα σημάνει άλλες εξελίξεις και πιο δραματικές.

Δεν είναι λίγοι εξάλλου εκείνοι που μιλούν ανοιχτά για αποχωρήσεις ή και διάσπαση στον όλο χώρο, κάτι που επίσημα ως σενάριο περιέγραψε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η Όλγα Γεροβασίλη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ