Το σχόλιο Οικονόμου για την κριτική του Κύρτσου και η απάντηση του ευρωβουλευτή – “Πυρά” από ΣΥΡΙΖΑ

Για την κριτική που ασκεί το τελευταίο διάστημα στην κυβέρνηση ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.  Συγκεκριμένα, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για την ανάρτηση που έκανε ο κ. Κύρτσος για τις κλήσεις δημοσιογράφων σε απολογία, στην οποία ανέφερε: “Άστοχος ο χειρισμός από το Μαξίμου του θέματος με Βαξεβάνη, Παπαδάκου. Συμβάλουν άθελά τους στη διεθνή ηρωοποίηση δύο δημοσιογραφικών στελεχών του χώρου ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν-και έχασαν-την επικοινωνιακή, πολιτική μάχη για το σκάνδαλο της Novartis. Εκεί έπρεπε να σταματάει η υπόθεση”.

Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του. Είναι πολύ φανερό. Αλλά, ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα στις σταθερές και πολύ καθαρές θέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας” απάντησε ο κ. Οικονόμου, “καρφώνοντας” τον ευρωβουλευτή.

Κύρτσος

 

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε μέσω Twitter. “Δικαίωμα του εκπροσώπου να μου κάνει-εκ μέρους της ηγεσίας-δημόσια κριτική. Κριτική κάνω άλλωστε και εγώ. Η κριτική στην κριτική μπορεί να φέρει διάλογο. Όμως να γίνει συγκεκριμένος, χωρίς «όλοι ξέρουμε» Εγώ πάντα είμαι συγκεκριμένος για COVID-19,συγκοινωνίες,δίδυμα ελλείμματα, ΜΜΕ,κα” έγραψε ο κ. Κύρτσος.

“Ανησυχητικά γρήγορα πήγαμε από 21000 θανάτους από COVID-19 στους 22000. Ελπίζω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μου αναγνωρίζει το δικαίωμα στον δημόσιο προβληματισμό για τους σκληρούς δείκτες που επιμένουν. Αν έχει τις απαντήσεις στον προβληματισμό μου, θα τις ακούσω με ενδιαφέρον” συνέχισε σε άλλο tweet.

“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για εμένα ότι «όλοι καταλαβαίνουμε τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του». Κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Οι σύγχρονες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν αναζητούν κίνητρα ούτε καταγγέλλουν προθέσεις που δεν προσδιορίζουν. Απλά ανταλλάσσουν επιχειρήματα” ανέφερε ακόμη.

 

 

H ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

“Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ερώτηση δημοσιογράφου για τη κριτική του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσου που αφήνει σαφέστατες αιχμές για χειρισμούς Μαξίμου στη προσπάθεια ποινικοποίησης της ερευνητικής δημοσιογραφίας και τις διώξεις των δημοσιογράφων Βαξεβάνη και Παπαδάκου επειδή αποκάλυψαν το σκάνδαλο Νοβάρτις, επιβεβαιώνει απόλυτα τη κριτική μας περί καθεστωτικής νοοτροπίας και ερντογανοποίησης της πολιτικής ζωής” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

“Πλέον ο κόσμος όλος, ακόμη και εντός της ΝΔ, το έχει τούμπανο, και ο κ. Μητσοτάκης κρυφό καμάρι…. “προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ