Το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει να υψώνει τείχη στην Μεσόγειο

Δεν σταματούν οι ασκήσεις και οι συνεκπαιδεύσεις του Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιστρέφει το «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» με καταγραφές για το δυστύχημα με το Phantom F-4

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζουν τα γυμνάσια, ακριβώς όπως έκαναν κάθε στιγμή το προηγούμενο χρονικό διάστημα, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή χαλάρωση ως προς τα επίπεδα εγρήγορσης.

Ταυτόχρονα, το ΓΕΕΘΑ εντείνει τις διεθνείς συνεργασίες ενθαρρύνοντας την διαλειτουργικότητα και την εμβάθυνση των σχέσεων με τις σύμμαχες χώρες.

άσκηση πολεμικό Ναυτικό

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ με τις ισπανικές Φρεγάτες ESPS SANTA MARIA και ESPS REINA SOFIA, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου και προχωρητικών ελιγμών.

Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ σε σχετική του ανακοίνωση, η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

άσκηση πολεμικό Ναυτικό άσκηση πολεμικό Ναυτικό

άσκηση πολεμικό Ναυτικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ