Το πάρτυ γενεθλίων του Ράιχενμπαχ

Το πάρτυ γενεθλίων του Ράιχενμπαχ

 

Ένα παλιό αθηναϊκό στέκι, το εστιατόριο “Καφενείο” στο Κολωνάκι επέλεξε ο Χορστ Ράιχενμπαχ για να γιορτάσει τα γενέθλιά του. “Δεν γιορτάζω απλώς τα γενέθλιά μου, αλλά το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ η γυναίκα μου”, είπε στους φίλους του, υψώνοντας το ποτήρι της πρόποσης.

Συνδαιτημόνες ήταν άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεται στην Ελλάδα, αλλά και στις Βρυξέλλες, συνολικά περίπου 50 άτομα. Ανάμεσά τους και η σύζυγός του ευρωβουλευτή των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ντάγκμαρ Ροτ-Μπέρετ, που του έκανε, όπως ο ίδιος είπε, την τιμή να αφήσει για λίγο το Βερολίνο και επισκεφθεί την Αθήνα.

Το μενού, είχε ελληνικά πιάτα, κόκκινο κρασί, τούρτα όπως δεν υπήρχε, οπότε ο επικεφαλής της Task Force δεν έσβησε κεράκια.

Το “πάρτυ” τελείωσε λίγο πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα. Στα γενέθλια Ράιχενμπαχ βρέθηκαν ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Κώστας Μπούρας, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, η επικεφαλης των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, ο διοικητής της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, ο Γάλλος πρέσβης Ζαν Ντελφορζέ και φυσικά ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι το αγαπημένο του επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα γι’αυτό και το επέλεξε για να γιορτάσει τα γενέθλιά του. Εκεί συνηθίζει να τρώει κάποια από τα ελεύθερα μεσημέρια ή βράδια του, καθώς βρίσκεται κοντά στο γραφείο του. 

Αγαπημένο του φαγητό είναι το… φρικασέ , όπως και διάφοροι μεζέδες.

 

Πηγή:Έθνος της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ