Το κίνημα του Βαρουφάκη για την επέτειο του δημοψηφίσματος

Ένας χρόνος έχει περάσει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος από την ελληνική κυβέρνηση για την συμφωνία με τους δανειστές και το DiEM25, το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν υπουργός Οικονομικών, σχολιάζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί «ορόσημο».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του DiEM25, για την επέτειο του δημοψηφίσματος:

“Σήμερα, το DiEM25, τιμά την επέτειο του γενναίου ΟΧΙ που ο ελληνικός λαός προέκρινε στο περυσινό δημοψήφισμα, αλλά και τον ένα χρόνο από την σύλληψη της ιδέας για ένα ευρωπαϊκό κίνημα που τάσσεται υπέρ του εκδημοκρατισμού και στρέφεται ενάντια στη λιτότητα.

«Το ΟΧΙ αυτό είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στη δημοκρατική Ευρώπη» έγραψε τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ουσιαστικά την ανάγκη σύστασης ενός νέου πολιτικού φορέα. Η απαίτηση για μια βιώσιμη Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν θα καταστρατηγεί τη λαϊκή βούληση, πρέπει να διέλθει μέσα από τον επίπονο, αλλά ελπιδοφόρο, δρόμο του ΟΧΙ εναντίον της αυταρχικής ΤΡΟΙΚΑ και της βάναυσης πολιτικής των Βρυξελλών.

Η ιδέα του Diem25 γεννήθηκε την ώρα που η Άνοιξη της Αθήνας συνθλιβόταν, με την πραξικοπηματική απόρριψη της λαϊκής ετυμηγορίας που ακύρωσε έμπρακτα τη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση”.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αποτελεί ορόσημο για το Κίνημα που τάσσεται υπέρ της Δημοκρατίας στην Ευρώπη, αλλά και για το DiEM25, που οφείλει την ύπαρξή του στις ενθουσιώδεις και ανεξίτηλα χαραγμένες στιγμές εκείνης της μέρας”.

 

Διαβάστε επίσης:

Μαντάς: Θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα – ΒΙΝΤΕΟ

Κουμουτσάκος: Ένας χρόνος σήμερα από το δημοψήφισμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ