Το HERON της Πολεμικής Αεροπορίας κι επιπλέον δυνάμεις στη μάχη των πυρκαγιών με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως ως 6 μποφόρ που αναμένονται το Σαββατοκύριακο έχουν κινητοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ ταυτόχρονα οι δυνατοί άνεμοι θέτουν σε συνεχή εγρήγορση επιπλέον μέσα και ανθρώπινο δυναμικό από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ακόμη και το ισραηλινής κατασκευής drone της Πολεμικής Αεροπορίας HERON θα συνδράμει στο έργο της πρόληψης κι αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Πέρα από την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την διάρκεια της εβδομάδας με εναέρια- επίγεια μέσα και προσωπικό, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου θα ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα για όλη την επικράτεια:

–       Εκπομπή του συνόλου των 214 περιπόλων επιτήρησης (1.284 άτομα) και 22 πυροφυλακίων (132 άτομα), ανεξαρτήτως δείκτη επικινδυνότητας.

–       Εκπομπή 50 περιπόλων επιτήρησης (300 άτομα) επιπλέον των 23 προβλεπομένων (138 άτομα) περιπόλων επιτήρησης, στην περιοχή Αττικοβοιωτίας. Ποσοστό αύξησης 217%

–       Ετοιμότητα 2 ωρών σε όλα τα τμήματα και τα μέσα του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ (5.312 άτομα) και ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (341 άτομα) .

–       Πτήση  του Μη επανδρωμένου UAV HERON άνωθεν της ηπειρωτικής Ελλάδος.

–       Αυξημένη ετοιμότητα Στρατιωτικών Νοσοκομείων και Μονάδων Υγειονομικού.

–       Εκπομπή περιπόλων επιτήρησης (36 άτομα), πλέον των καθορισμένων από το Πυροσβεστικό Σώμα, στις κεντρικές οδούς ΠΑΡΝΗΘΟΣ, ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΥΜΗΤΤΟΥ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΟΡ. ΜΕΡΡΕΝΤΑ (Περ. ΚΟΥΒΑΡΑ), ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

–       Εναέρια επιτήρηση και εκπομπή περιπόλων σε όλη την επικράτεια, μέχρι 5 χλμ πέριξ ΟΛΩΝ των στρατοπέδων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ