Το αντίο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Μίκη Θεοδωράκη – ΦΩΤΟ

Με μία συγκινητική ανάρτηση στο facebook αποχαιρέτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος πέρασε σήμερα στην αιωνιότητα.

“Σε ευχαριστούμε για αυτά που έκανες σε ολόκληρη τη ζωή σου” αναφέρει στην ανάρτησή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τονίζει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης ακόμα και “αν έφυγε από κοντά μας, μένει αθάνατος στο νου και στις καρδιές μας”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

“Αντίο, Μίκη!

Σε ευχαριστούμε για αυτά που έκανες σε ολόκληρη τη ζωή σου, δίνοντας το παράδειγμα της αντίστασης, του αγώνα, της διεκδίκησης, της βροντερής δημιουργίας, της αστείρευτης αγάπης για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Σε ευχαριστούμε για την έμπνευση και τη δύναμη που έδωσες σε τόσες γενιές, σε τόσους ανθρώπους, να αγωνιστούν, να δημιουργήσουν, και «να τραβήξουν την ανηφόρα, με σημαίες και ταμπούρλα»!

Δημιουργός και πολιτικός, πνεύμα ανυπότακτο, φρόνημα ελεύθερο και ψυχή παλλόμενη κι ανήσυχη μέχρι το τέλος, κατάφερες αυτό που λίγοι στην ιστορία της ανθρωπότητας πέτυχαν: συνέβαλες ιστορικά, για να αλλάξει ο κόσμος.

Κι αν ο κόσμος δεν άλλαξε ακόμη όσο ήθελες κι όσο πρέπει, οι σπόροι που φύτεψες ανθίζουν στις ψυχές των ανθρώπων που συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να δημιουργούν.

Κι αν έφυγες τώρα από κοντά μας, μένεις αθάνατος στο νου και στις καρδιές μας και στην ανυπέρβλητη μουσική που μας χάρισες απλόχερα, εθνική και πανανθρώπινη κληρονομιά.

Άξιος!”

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.