Το αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου – Αναστασιάδη για το Κυπριακό – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη.

«Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα είναι απολύτως συντονισμένες σε ότι αφορά την επίλυση του Κυπριακού, λύση για το Κυπριακό δεν μπορεί παρά να υπάρξει στη βάση των αποφάσεων των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών και με βάση το κοινοτικό κεκτημένο. Με μία Κύπρο κυρίαρχη, χωρίς καμία έκπτωση πράγμα που σημαίνει ότι δεν νοούνται ούτε στρατεύματα κατοχής ούτε εγγυήτριες δυνάμεις και αυτό κ. Πρόεδρε το καθιστούμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Θέλω να εκφράσω και εκ μέρους του κυπριακού λαού την ευγνωμοσύνη γενικότερα του ελληνισμού της Κύπρου γιατί οι θέσεις αρχής που προτάσσετε ενισχύουν τις δικές μας προσπάθειες για να μπορέσει να γίνει αποδεκτή μία λύση» είπε ο κ. Αναστασιάδης

Όπως ανέφερε, για να επιτευχθεί «κάτι καλό» προϋπόθεση είναι «να σταματήσει η άλλη πλευρά τακτικισμούς και επιτέλους θα μπούμε σε ένα ειλικρινή διάλογο που θα μας επιτρέψει να μετατρέψουμε τις υφιστάμενες διαφορές σε συγκλίσεις».

Ο κ. Αναστασιάδης εστίασε σε δύο ανοικτά θέματα που χρειάζονται απαντήσεις και ειδικότερα στις εδαφικές αναπροσαρμογές και σε θέματα ασφάλειας – εγγυήσεων.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Δείτε επίσης:

Συγχαρητήρια του Παυλόπουλου στον νέο Πρόεδρο της Αυστρίας

Κατριβάνου: Δεν έβγαινε η φωνή μου να ξαναπώ “ναι” σε όλα

Βαρβιτσιώτης: Η χώρα ξεβρακώθηκε – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ