Την Τετάρτη η ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ.

Την Τετάρτη η ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ.

«Βαριά πληγωμένοι» από τις ευρωεκλογές βγήκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αφού έχασαν πάνω από τις μισές δυνάμεις που είχαν καταγράψει τον Ιούνιο του 2012. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα συγκεντρώνουν το 3,45% των ψήφων, χάνοντας 4,05% των δυνάμεών τους από τον Ιούνιο του 2012, όταν είχαν συγκεντρώσει 7,51%, κάτι που δημιούργησε βαρύ κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως αναδεικνύεται και από τις δηλώσεις βουλευτών σε διάφορα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος υπό τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, προκειμένου να συζητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο.

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις απώλειες που είχε το κόμμα του και τόνισε ότι θα πραγματοποιήσει ένα «ανοιχτό συνέδριο διεύρυνσης» με στόχο την ενότητα των «αντιμνημονιακών πατριωτικών δυνάμεων». Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, στόχος είναι η συνεργασία με τα μικρά αντιμνημονιακά κόμματα τα οποία «δεν ασκούν επιρροή με τα ποσοστά που έλαβαν, αλλά αθροιστικά, αποτελούν σοβαρή πολιτική δύναμη».

Ο ίδιος, εκτίμησε ότι το κόμμα του έχασε σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, περί τις 200.000 ψήφους, «ενώ αθροιστικά τα μικρά κόμματα έλαβαν 450.000 ψήφους».

Χαρακτήρισε επιτυχία για τους Ανεξάρτητους Έλληνες την εκλογή του κ. Γαληνού (γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων) στον δήμο Μυτιλήνης, την εκλογή του στελέχους των ΑΝΕΛ κ. Πλακεντά ως αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και την εκλογή του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτου, τον οποίο στήριξε και το κόμμα του.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι το κόμμα του έχασε ψήφους οι οποίες μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, αλλά και στα μικρά κόμματα, όπως το ΕΠΑΜ, η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό, και είπε ότι «στο συνέδριο θα καλέσουμε όλα αυτά τα κόμματα, να συνεργαστούν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες». Συνέδριο, το οποίο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Είπε επίσης, ότι σημαίνοντα ρόλο για το συνέδριο θα έχουν η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή και ο συνεργαζόμενος Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και θα αναλάβει καθήκοντα συνομιλητή με άλλους φορείς.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καμμένος θα προχωρήσει σε γενναία αναδιάρθρωση του κόμματος, ενώ ξεκίνησε ήδη από το δικό του περιβάλλον, αφού ζήτησε τις παραιτήσεις στενών συνεργατών του, όπως ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών, κλπ.

Εξάλλου, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι θα πρέπει «να συζητηθούν όλα, και κυρίως τα λάθη και οι παραλείψεις όλων μας, αρχίζοντας από εμάς και φτάνοντας μέχρι την ηγεσία». Σύμφωνα με εκτιμήσεις βουλευτών, πάντως, δεν τίθεται για την ώρα θέματα ηγεσίας -ανοιχτά τουλάχιστον- αλλά ήδη υπάρχει προβληματισμός για την περαιτέρω πορεία.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.