Την ίδρυση Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την ίδρυση Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας στο Digital Economy Forum 2016, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ) .

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι απαιτούνται και άλλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως η κατάρτιση της ψηφιακής στρατηγικής, ωστόσο, υπογράμμισε ότι ήδη γίνονται σημαντικά βήματα, σημειώνοντας τη βούληση της κυβέρνησης να απελευθερώσει την δυναμική ενός σημαντικού κλάδου της ψηφιακής οικονομίας. Ένα κλάδο, που όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν αντιμετωπίστηκε με την δέουσα σημασία του, και αυτό έχει κοστίσει,.

«Αν συνεργαστούμε σωστά μπορούμε να χτίσουμε ένα πλαίσιο που να απογειώσει τις δυνατότητες της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορικής και των επικοινωνιών», είπε ο ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σχέδιο εθνικής ψηφιακής πολιτικής που πρέπει να βασίζεται σε θεσμούς, να σέβεται και να προστατεύει τα ψηφιακά δικαιώματα καθώς και να δίνει τη δυνατότητα στους νέους να εργαστούν και να καινοτομήσουν εδώ στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, «δεν πρέπει να χάσει αυτή την ιστορική ευκαιρία, πρέπει να δράσει τώρα για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Οφείλουμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς την οικονομία της γνώσης και τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα μπορούν να το πετύχουν και αυτό, το αποδεικνύουν οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων μας που διαπρέπουν στο εξωτερικό».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε οτι το συγκεκριμένο γεγονός το αποδεικνύουν και όσοι βρίσκονται στη χώρα μας και δραστηριοποιούνται συχνά χωρίς κεφάλαιο, αλλά έχουν επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση, είπε ο Πρωθυπουργός, δεν θέλει να εγκλωβιστεί σε κοντόφθαλμη διαχειριστική λογική, αλλά εργάζεται και σχεδιάζει για την μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στη νέα οικονομία της γνώσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Με ποιον υφυπουργό παρακολουθεί την ομιλία του Τσίπρα ο Λεβέντης – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.