Την αναγνώριση της προόδου αναμένει από το Eurogroup η κυβέρνηση

Ένα θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου αναμένει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup της Δευτέρας όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αντιπρόεδρο της κυβένησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν το ζήτημα της ρευστότητας και τονίζουν ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να υπάρξει χαλάρωση από την ΕΚΤ. Επισημαίνουν ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πως, αντίθετα, από τον περασμένο Αύγουστο δεν έχει λάβει ρευστότητα.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, λέγοντας ότι υπάρχει μια αισιοδοξία από την κυβέρνηση αλλά και μια ανησυχία για το ότι πρέπει να υπάρξει συναίσθηση και συνευθύνη από τους θεσμούς και την Ευρώπη. Ως προς αυτό παραπέμπουν στις σχετικές αναφορές που έκανε ο πρωθυπουργός το πρωί στη Βουλή κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού», όπως, μεταξύ άλλων, ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και ότι πολιτική βούληση είναι και τώρα το αν η Ευρώπη θα ανεχθεί, όχι μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά την Δημοκρατία στην χώρα που τη γεννήθηκε και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη δημοκρατία.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αναμένεται ο πρωθυπουργός να συνεχίσει και τις επόμενες μέρες τις επαφές που ήδη έχει με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους. 

 

 Διαβάστε επίσης

Συμφωνία αλλά όχι στο Eurogroup της Δευτέρας βλέπει ο Βαρουφάκης – ΒΙΝΤΕΟ

Τσακαλώτος στο BBC: Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.