Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

 

Πρώτο θέμα στον ξένο Τύπο και σήμερα, βεβαίως, η συμφωνία που επιτεύχθη στο Eurogroup για τη δόση στην Ελλάδα.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφωνούν για τη διάσωση της Ελλάδας», είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου στο BBC. Το άρθρο αναφέρει ότι στο χθεσινό Eurogroup αποφασίστηκε το ξεμπλοκάρισμα των 44 δισ., ελάφρυνση του χρέους κατά 40 δισ., ενώ μεταφέρονται οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για «μια νέα μέρα που ξεκινά για όλους τους Έλληνες».«Δεν είναι μόνο για τα λεφτά, πρόκειται για μια υπόσχεση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον ελληνικό λαό και για την περιοχή του ευρώ ως σύνολο», παρατίθεται και δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Μέχρι στιγμής, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν δεσμευτεί να δώσουν συνολικά 240 δισ. ευρώ σε δάνεια διάσωσης, από τα οποία η Ελλάδα έχει λάβει τα 150», αναφέρεται χαρακτηριστικά και τονίζεται ότι αποτέλεσμα των δόσεων είναι η επιβολή μιας σειράς μέτρων λιτότητας και ο έλεγχος των οικονομικών της χώρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το CNN με τίτλο «ΔΝΤ, Ευρωζώνη πετυχαίνουν συμφωνία για το ελληνικό χρέος». Σχετικά με την περίπτωση διαγραφής του ελληνικού χρέους, τονίζεται πως η πρόταση «μπήκε στο ράφι».

«Το Βερολίνο αρνείται να διαγραφεί μέρος του ελληνικού χρέους», είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης της γαλλικής Le Monde. 

Επιστροφή της χώρας σε δέκα χρόνια προς την χρηματοοικονομική σταθερότητα βλέπει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, πίσω από την απόφαση του Eurogroup να εκταμιευθούν 44 δισ. ευρώ. Έτσι, συνεχίζει η εφημερίδα, η Αθήνα μετά από πολλούς μήνες αβεβαιότητας αναλαμβάνει μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το χρέος.

«Ανοιξε ο δρόμος για το ξεμπλοκάρισμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση σήμερα το πρωί η Liberation. «Αυτό σημαίνει», συνεχίζει η εφημερίδα, «ότι επιτυγχάνεται μια ελάφρυνση ελληνικού του χρέους κατά 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2020».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ