Θεσσαλονίκη: «Δεν με άφηναν να βγω από τον Λευκό Πύργο, χτύπησαν μέλη του κόμματος» λέει ο Γιάννης Δελής – Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Για «άγρια καταστολή» έκανε λόγο ο Γιάννης Δελής, μιλώντας στο Open,  με αφορμή την ένταση που επικράτησε μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη, όπου μέλη του ΚΚΕ ανήρτησαν πανό για την τραγωδία στα Τέμπη.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και μέλη του ΚΚΕ – «Με κρατούσαν εγκλωβισμένο» καταγγέλλει ο βουλευτής Γιάννης Δελής

Ο βουλευτής του ΚΚΕ εξήγησε ότι παρότι η κίνηση ήταν συμβολική και ειρηνική, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα ζητώντας τα στοιχεία όλων των συμμετεχόντων.

«Αυτή η συμβολική, ειρηνική κίνηση διαμαρτυρίας και καταγγελίας του εγκλήματος που έγινε στα Τέμπη, συνάντησε την αστυνομική βία και την άγρια καταστολή. Είχαμε χημικά, είχαμε γκλοπ, είχαμε σπρωξίματα. Εμένα προσωπικά με είχαν εγκλωβισμένο για αρκετή ώρα μέσα στον Λευκό Πύργο. Το ίδιο και άλλα μέλη του ΚΚΕ, εμποδίζοντάς μας να βγούμε, επειδή, όπως είπαν, ήθελαν να πάρουν όλα τα στοιχεία των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση, με εντολή του εισαγγελέα. Και μάλιστα έξω χτύπησαν και μέλη του ΚΚΕ που ήταν με τα πανό και τις σημαίες», είπε ο κ. Δελής.

«Θα έλεγα να έδειχναν τον ίδιο ζήλο για την αναζήτηση των υπευθύνων αυτού του εγκλήματος στα Τέμπη, κι ας μην εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε τέτοιες ειρηνικές κινητοποιήσεις που εκφράζουν και την ψυχή όλου του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Δελής.

«Δεν υποχωρούσαμε και τελικά άνοιξαν την είσοδο και φύγαμε. Όμως είναι ημέρα ντροπής για το ελληνικό κράτος συνολικά, που ακόμα δεν έχουν στεγνώσει τα δάκρυα των συγγενών και το αίμα τόσων αδικοχαμένων ανθρώπων, να αντιμετωπίζονται κινητοποίησες με αυτόν τον άγριο και σκληρό τρόπο», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

 ΚΚΕ: Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στη συμβολική ανάρτηση πανό με σύνθημα ‘Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί’. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο εξ αυτών. Χαρακτηριστικό της στάσης της αστυνομίας είναι ότι εγκλώβισαν μέσα στον Λευκό Πύργο κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συμβολική αυτή κινητοποίηση και δεν άφηναν κανένα να αποχωρήσει από το χώρο, ούτε καν τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Όσο και να θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει ένα κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας στις πολύμορφες εκδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν θα της περάσει. Ο λαός και η νεολαία, όλοι μας, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με αυτήν την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των κερδών και του εχθρικού για το λαό κράτους. Αυτό εκφράζεται και με τα μαζικά συλλαλητήρια όλων αυτών των ημερών σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε. Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!» τονίζει καταλήγοντας το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ