Τα πρόσωπα για τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ

Τα πρόσωπα για τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Πληθαίνουν τα «καρπούζια» που επιχειρεί να κρατήσει κάτω από τη μία μασχάλη του και αφορούν το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πολύ περισσότερο που στην άλλη μασχάλη καλείται να κρατήσει με επιτυχία τόσο την ελληνική προεδρία της ΕΕ, όσο και τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Ενόψει των ευρωεκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων ίσως να κρίνει και την ίδια την ύπαρξη του κόμματος που σφράγισε την μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιλέγει να σηματοδοτήσει με σειρά κινήσεων την ανάγκη ενότητας και συσπείρωσης του κόμματος.

Η συγκρότηση ή και ενίσχυση τεσσάρων Επιτροπών τη σύνθεση των οποίων θα ανακοινώσει ο ίδιος τις επόμενες μέρες αποτελούν το πρώτο κρας τεστ για την αντοχή της στρατηγικής αυτής.

Ως επικεφαλής της Επιτροπής προγράμματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζητά να τοποθετήσει ακόμα και τον Κώστα Σκανδαλίδη, προκειμένου να τον ενσωματώσει ενόψει των δύσκολων εξελίξεων.

Άγνωστο είναι ακόμα ποιον θα ορίσει ως επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωεκλογών, όπου πολύ δύσκολα μπορεί να παρακαμφθεί ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, έστω και αν δεν είναι αρεστός – το αντίθετο – σε μεγάλη μερίδα του προεδρικού περιβάλλοντος. Πολύ περισσότερο που η συγκεκριμένη Επιτροπή πρέπει να έχει σημαντικές αρμοδιότητες, αφού ο Ευ. Βενιζέλος θα έχει αυξημένα καθήκοντα στην κυβέρνηση λόγω της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Ενδιαφέρον έχει και με ποιους θα πλαισιωθεί η Επιτροπή Αυτοδιοίκησης, επικεφαλής της οποίας είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και μέλη οι Κώστας Σκανδαλίδης , Πάρις Κουκουλόπουλος , Κώστας Ασκούνης και Φώτης Χατζημιχάλης.

Στην Επιτροπή «Σύνδεσης του ΠΑΣΟΚ με τους 58» αναμένεται να τοποθετηθούν νέα στελέχη, όπως πιθανότατα ο εκπρόσωπος Τύπου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Στην Επιτροπή σήμερα συμμετέχουν η Αθηνά Δρέττα , που μάλλον είναι σε διαφορετική γραμμή από αυτή της Χαριλάου Τρικούπη που θέλει τους «58» ως «ΠΑΣΟΚ plus» και οι Γιώργος Βερνίκος και Χρήστος Δερβένης. Εντός των «58», πάντως, αρχίζουν και εκδηλώνονται διαφορετικές απόψεις ως προς τη στρατηγική, απόψεις που αναμένεται να εκφραστούν και δημοσίως το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε πρώην κορυφαίους

Ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να απευθυνθεί και σε πρώην κορυφαία στελέχη προκειμένου να στελεχώσουν τις παραπάνω Επιτροπές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η Real News, μεταξύ εκείνων που θα καλέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι οι Βάσω Παπανδρέου, Δημήτρης Ρέππας και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, δύσκολα όμως εκτιμάται ότι θα λάβει θετική απάντηση.

Ο Καρχιμάκης

Την ίδια στιγμή που με non paper η Χαριλάου Τρικούπη προειδοποιούσε ότι δεν θα ανεχτεί άλλες διαφοροποιήσεις, απειλώντας εμμέσως και με διαγραφές – ασχέτως αν δεν έχει τη δύναμη να τις κάνει – η κίνηση των «75» του Μιχάλη Καρχιμάκη αμφισβήτησε ευθέως την ακολουθούμενη στρατηγική. Κίνηση που δείχνει πως η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να σταματήσει και ήδη οι διάφορες ομάδες ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ