ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή στη «σκιά» της παραίτησης Δραγασάκη – Στο επίκεντρο η επόμενη ημέρα μετά τη διάσπαση

Με την ομιλία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στόχος της Κεντρικής Επιτροπής είναι να προχωρήσει μπροστά το κόμμα, μετά τις αποχωρήσεις και τη διάσπαση που προηγήθηκε (με τη δημιουργία μάλιστα ενός νέου κοινοβουλευτικού φορέα, της Νέας Αριστεράς), και με το βλέμμα στο Συνέδριο που αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου. Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της ανασυγκρότησης των οργανώσεων μελών και των νομαρχιακών.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκτός των μελών που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, θα τοποθετηθούν κι όσοι έχουν ασκήσει κριτική για τους χειρισμούς του νέου προέδρου.

Παραιτήθηκε ο Δραγασάκης από την Κεντρική Επιτροπή

Χθες Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπως ανέφερε σε επιστολή του στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου την οποία κοινοποίησε και στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης τονίζει στην επιστολή ότι «όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ». Διευκρινίζει πάντως ότι «παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ολόκληρη η επιστολή Δραγασάκη

«Προς

Ράνια Σβίγκου, γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση

Στέφανο Κασσελάκη, Πρόεδρο

Αθήνα, 08/12/23

Αγαπητή Ράνια

Με την επιστολή αυτή παραιτούμαι από την ΚΕ.

Όπως αναφέρω στο συνημμένο κείμενο:

«…η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Το συνημμένο κείμενο αποτελεί και μια πρώτη συμβολή μου στον προσυνεδριακό διάλογο ο οποίος ελπίζω να γίνει εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Δραγασάκης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ