ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ράνια Σβίγκου νέα γραμματέας – Μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο Τσίπρας

Η Ράνια Σβίγκου είναι η νέα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε σήμερα. 

Η ψηφοφορία για ανάδειξη γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Νέα γραμματέας εκλέχθηκε η Ράνια Σβίγκου με ποσοστό 76,5% και αναπληρωτής γραμματέας ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Έπειτα απ’ αυτή την εξέλιξη, η Ράνια Σβίγκου είναι η  πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μετά την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τις τοποθετήσεις του απερχόμενου Γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλου, καθώς και της Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, που αποτελούσαν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση της Γραμματέα και του αναπληρωτή Γραμματέα, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Η νέα Πολιτική Γραμματεία θα αριθμεί συνολικά 41 μέλη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ex officio ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο αναπληρωτής γραμματέας. Πέραν των 38 προσώπων που συνθέτουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την ΠΓ, κατατέθηκαν επιπλέον τέσσερις υποψηφιότητες, των: Ν. Φίλη, Π. Λάμπρου, Μιχ. Σαμπατακάκη, Α. Καββαδία.

Αλέξης Τσίπρας

Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι, αφού είχαν προηγηθεί ορισμένες τοποθετήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι κανένας δεν είναι ο “αυθεντικός εκφραστής” των 172.000 μελών και πως αυτούς τους εκπροσωπούν “ο καθένας και η καθεμιά από εμάς”, ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο εκφραστής των απόψεων και των προτάσεών του είναι μόνο ο ίδιος. Σημείωσε, δε, ότι η πρότασή του είναι συνθετική.

Σημειώνεται ότι, παράλληλα, ολοκληρώθηκε σήμερα η ψηφοφορία για την εκλογή των 38 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που μαζί με τον Πρόεδρο, την γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα θα απαρτίζουν την Πολιτική Γραμματεία.

Τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι τα εξής:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ

ΑΡΑΠΗ – ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ

ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ

ΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΚΑΒΑΔΙΑ ΑΝΝΕΤΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΦΗ

ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ

ΚΝΗΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΑΝΑΗ

ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ

ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΑΡΙΣ

ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ​

ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ

ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ