ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργιάδη: Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας;

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη σε βάπτιση. Όπως είναι γνωστό ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανάρτησή του στο Twitter ενημέρωσε πως έγινε νονός. Ακολούθησαν πολλά σχόλια από χρήστες του Twitter, που έκαναν λόγο για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τις θρησκευτικές τελετές λόγω lockdown. Ο ίδιος απάντησε ότι η οικογένεια για σοβαρούς οικογενειακούς της λόγους είχε κάνει αίτηση και έλαβε ειδική άδεια από την Πολιτική Προστασία.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

“Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Η αυτά ισχύουν – υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού – μόνο για τους απλούς πολίτες;”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγινε νονός – Οι αντιδράσεις για τη βάπτιση και η απάντηση του υπουργού

“Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!” έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν ήταν η περιφερειακή συμβούλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αττικής, Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία έγραψε. “Ένα θέμα με την ισονομία το έχουμε σε αυτή τη χώρα ε; χτεσινό ποστ του Άδωνι Γεωργιάδη. Μόνο που σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.14453/5.3.2021 οι βαφτίσεις στην Αττική δεν επιτρέπονται. Για τα μέλη της ΝΔ ισχύει άλλη ΚΥΑ;”

“Κυρία Κουτσούμπα θα σας λυπηθώ αλλά για την συγκεκριμένη βάπτιση η οικογένεια για σοβαρούς οικογενειακούς της λόγους έκανε αίτηση και έλαβε άδεια για την πραγματοποίηση της την συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Η άδεια έχει ημερομηνία 05/03/2021 και εξεδόθη από την Πολιτική Προστασία” της απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, με την κ. Κουτσούμπα να σχολιάζει: “Άρα όντως μου επιβεβαιώνετε ότι ισχύουν άλλες ΠΝΠ και ΚΥΑ για τα μέλη της ΝΔ. Ξέρω πολλούς που έχουν κάνει αίτηση εξαίρεσης στην ΠΠ για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και δεν πήραν τπτ. Θα μπορούσατε όμως να μην προκαλείτε ανεβάζοντας ποστ με την “εξαίρεσή” σας”. Και συνέχισε: “Τον ελληνικό λαό να λυπηθείτε που τρώει πρόστιμα αν κάθεται σε παγκάκι, ακούει συνεχώς παράλογα μέτρα (όπως το φοβερό… επιτρέπεται γάμος με 9 άτομα, απαγορεύεται βάφτιση!) και τρώει και τις “εξαιρέσεις” σας στη μάπα! Πολίτες δύο κατηγοριών λοιπόν”

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε με νέα ανάρτηση, σημειώνοντας πως “η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα χθες ως νονός, πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας που εξέδωσε στις 05/03/2021 η Πολιτική Προστασία όταν οι γονείς του παιδιού έκαναν την σχετική αίτηση. Αυτή είναι μία διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αν έχει σοβαρούς λόγους”. Ανέβασε μάλιστα και το σχετικό έγγραφο.

“Απίστευτη η υποκρισία των Αριστερών. Τρελαίνονται που έγινε μία βάπτιση χθες στην Αθήνα και μιλούν για καταπάτηση των απαγορεύσεων (χωρίς να σκέφτονται καν ποιοι μπορεί να είναι οι σοβαροί λόγοι εξαίρεσης) ενώ κάθε μέρα κάνουν διαδηλώσεις παραβιάζοντας όλες τις απαγορεύσεις” έγραψε στη συνέχεια.

“Οι άνθρωποι που έκαναν πορείες, συγκεντρώσεις, επεισόδια κλπ ζητώντας να παραβιαστούν οι νόμοι για να γίνει το χατήρι σε έναν αμετανόητο δολοφόνο, σκανδαλίστηκαν διότι δόθηκε η άδεια νομίμως να βαπτιστεί χθες ένα παιδάκι Χριστιανός, για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους…αριστερά” συμπλήρωσε.

σχολίασε κι εσύ